Zázrak svaté Winifredy přehled

Zázrak svaté Winifredy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535153/bmid_zazrak-svate-winifredy-6603b1a08069c.jpg 4 263 263

KDYŽ JE CENA ZA HŘÍCH PŘÍLIŠ VYSOKÁ Píše se rok 1137 a převor benediktinského kláštera v Shrewsbury se pro opatství rozhodne získat ostatky svaté Winifredy, které spočívají v Gwytherinu, odlehlé vesničce ve velšských horách. K výpravě se přidává i bratr Cadfael, jenž má jakožto rodilý Velšan při vyjednáváních s místními tlumočit, ale po příjezdu do Gwytherinu zjišťuje, že nabídka benediktinů rozdělila jeho obyvatele na dva nesmiřitelné tábory. Prohnaného, moudrého a světaznalého Cadfaela tudíž ani v nejmenším nepřekvapí, když touha po relikviích zapříčiní smrt nejhlasitějšího odpůrce přesunu ostatků, velmože Rhisiarta. Někteří tvrdí, že ho tajuplným šípem proklála sama Winifreda, avšak Cadfael dobře ví, že luk svírala ruka smrtelníka, proto se odhodlaně pouští do vyšetřování. Při pátrání po vrahovi postupně odkrývá příběh lásky a spravedlnosti, ve kterém by cena za hřích mohla být vyšší, než by byl kdo ochoten zaplatit... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

A Morbid Taste for Bones, 1977


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zázrak svaté Winifredy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (74)

Atisa
27.07.2024 5 z 5

Toto byla super kniha, což jsem vůbec nečekala. Líbila se mi více než příběhy se sestrou Fidelmou. Na rozdíl od Fidelmy se v této knize vyskytuje i duchovní složka, což si myslím, že je důležité, aby byl děj komplexní, pokud se odehrává v církevním prostředí. Zároveň se mi také hodně líbilo, že se celou dobu jen nevyšetřuje případ, nepřišlo mi to jako čistá detektivka. Posledních několik stránek jsem si musela přečíst znovu, abych rozuzlení opravdu správně pochopila. Zjistila jsem ale, že to, co se tam odehrálo, vlastně není v knize úplně podrobně napsáno, to si musí čtenář na základě indicií v poslední kapitole domyslet. Za mě tato kniha velké wow a těším se na další díly, snad budou také tak dobré!

sarkafarka1900
29.06.2024 4 z 5

Co se týká češtiny, problémem je slabší překlad s chybami. Co se týká zápletky, některé dialogy byly v rozporu s tím, že některé postavy si nerozuměly, protože buď uměly jen anglicky, nebo ovládaly jen velštinu (kymerštinu, Cymraeg). Ale celkově velmi čtivá "pohodová" detektivka na dovolenou a až na ty zmíněné problémy s jazykovou nekompatibilitou v některých dialozích je zápletka včetně jejího vývoje logická. Vzhledem k tomu, že jsem zaujatý dějem knihu přečetl za méně než 24 hodin, nemohu dát jen 3 hvězdičky a dávám 4.


Corso
18.03.2024 3 z 5

"Ja ti Karle nevim...."
Vypocute ako audio, ale nejak extra nadseny som z toho pripadu-pribehu nebol. Postava brata Cadfaela je sympaticka, vyprava a dobrodruzstvo okolo kostialov svatej Winifredy usli, do toho vrazda odporcu dislokacie jej pozostatkov :) Len to patranie a vysetrovacie metody su, no proste na pomery stredoveku. Ak sa vinnik pod tiazou svedomia nerozhovoril sam, ani Cadfael by nic nevypatral. Je to uz skoro klasika historickych detektivok. A kedze mam kupenu aj druhu cast, dam jej sancu.
V podstate taka pohodovka napisana milou babickou :)

všechny komentáře

Související novinky (7)

Když se dobré úmysly ve zlé činy obrátí…

13.10.2021


Když poslední zpověď odhalí příběh dávné lásky…

26.04.2021


Když jeden zmizí a druhý zemře, přichází čas bratra Cadfaela…

09.11.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zázrak svaté Winifredy v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených351x
ve Čtenářské výzvě41x
v Doporučených21x
v Knihotéce150x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech7x