Zelená kniha přehled
Muammar Al-Kaddáfí
Muammar Kaddáfí své politické názory shrnul v takzvané Zelené knize, publikované ve třech dílech mezi roky 1975 a 1979. Vyjadřuje se zde k různým tématům od politiky přes společenskou morálku až po sport. Myšlenky obsažené v této knize považuje za ideál uspořádání státu i společnosti.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zelená kniha. Přihlašte se a napište ho.
Jakožto student politické a kulturní geografie jsem velmi rád, že se ke mně ideologické knížečka Muamara Kaddáfího dostala.
Lze konstatovat, že s jistými pasážemi bez výhrad souhlasím, s jinými spíše ne, s dalšími vůbec. Každopádně přečtení určitě doporučuji. K zamyšlení nad stavem světa je však určitě postačující.
Tento typ knihy zahrnuje celou plejádu názorů: od těch, s nimiž lze bez výhrad souhlasit, přes takové, které vyžadují přemýšlení, až po vyložené nesmysly. To všechno je chytlavě sepsáno do útlé knížečky.
"Parlament je původně zakládán, aby zastupoval lid, ale to samo o sobě je nedemokratické, protože demokracie znamená moc lidu, a nikoli moc jeho zástupců."
Kniha Zelená kniha v seznamech
Stejně jako další texty známých diktátorů obsahuje i Zelená kniha trefné myšlenky, které komentují naši společnost. V jednu chvíli tak s autorem možná i souhlasíte, než se objeví naprostá magořina, kdy procitnete a uvědomíte si, že pořád čtete dílo psychopatického tyrana. Hezky začínala například kapitola o ženách, kde Kaddáfí komentoval jejich rovnost s muži... než o pár stran otočil a ukázal, že podle něj musí zůstat doma, starat se o děti a domácnost, protože biologicky je to jejich povinnost.