Země, které už nevydávají víza (2024) | Databáze knih

Země, které už nevydávají víza přehled

Země, které už nevydávají víza
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542569/bmid_zeme-ktere-uz-nevydavaji-viza.jpg 4 10 10

Hynek Kmoníček je náš pravděpodobně nejznámější diplomat. Působil jako velvyslanec v USA, Indii, Austrálii, Vietnamu nebo jako velvyslanec ČR při OSN. Školí diplomaty, zná se s většinou významných světových politiků, je blízkým přítelem dalajlámy… a tím výčet nekončí. Jak vypadá život diplomata? To zjistíte díky otevřeným a vtipným vzpomínkám, které mají těžiště na konci 90. let. Hynek Kmoníček vás v nich zavede především na Blízký východ a do Afriky, které díky němu poznáte lépe než s kdejakým cestopisem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Země, které už nevydávají víza. Přihlašte se a napište ho.

Daver
předevčírem 3.5 z 5

Autor, jakožto diplomat v činné službě, dobře ví, jaké postřehy, zážitky a názory může veřejně ventilovat a kdy má zachovat dekorum. Tato kniha je souborem opravdu dobře profiltrovaných příhod, takže nečekejte žádná šokující odhalení ani odpovědi na palčivé politické otázky. Přesto kniha obohatí popisem situací, do kterých se lidé mimo diplomacii asi nedostávají a dotváří pohled na politiku, jak ji vnímáme z veřejně dostupných zdrojů nebo jak je nám předkládána. Je to spíše zábavná kniha.

jeany23
27.09.2024 3 z 5

Nebylo to špatné, popisy života v jednotlivých zemích byly zajímavé , ale asi mi ne úplně sedl autorův někdy až příliš květnatý způsob vyjadřování.

Matio
19.09.2024 4 z 5

Před nákupem knihy doporučuji zalistovat a ujistit se, že je to to, co od toho očekáváte. Zakoupil jsem si knihu pro zpestření do vlaku a nenudil se. Výbuch nadšení se ale také nekonal. Jsou to deníky se zajímavými postřehy, které vedou k zamyšlení. Jediný trestný bod dávám za jazykovou korekturu.

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024

Vím, že diplomaté nesmějí lhát, rozhodně ale mohou vynechávat.

Kniha Země, které už nevydávají víza v seznamech