Čaroděj Zeměmoří přehled
Ursula K. Le Guin
Hrdinou románu je mladý čaroděj Ged, který se narodil obdařený magickými silami. Talent je však třeba cvičit a naučit se rozeznávat nejen dobro a zlo, ale také odhadnout následků svých činů, což je jediným klíčem k čarodějné moci. Mladý hrdina se za dramatických okolností musí postavit tajemnému Stínu, svému horšímu Já, které v mladické nerozvážnosti vyvolal z říše mrtvých.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 1992 , AF 167Originální název:
A Wizard of Earthsea, 1968
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čaroděj Zeměmoří. Přihlašte se a napište ho.
Se čtením knihy jsem to měl stejné,jak píše Covenant.Dlouho jsem se jí výhýbal,a když už začal číst,nedočetl.Prostě příliš mnoho knih a málo času,jak píše roso.mak.
Ale autorka vyprávět umí,chce to jen číst pomaleji a dát tomu trochu času.
Knížku četla naše desetiletá dcera a na můj vkus hodnotí dost přísně, protože se od ní nemohla odtrhnout. Nicméně tvrdí, že to žádná extra zábava nebyla. Takže pouhé 3 hvězdy.
Kniha Čaroděj Zeměmoří v seznamech
v Mé knihovně | 302x |
2003 | Čaroděj Zeměmoří |
1995 | Levá ruka tmy |
2022 | Velká kniha Zeměmoří. Svazek první |
2003 | Atuánské hrobky |
2005 | Nejvzdálenější pobřeží |
Čaroděj Ged se honí za Stínem. Přesuny mezi ostrovy, co připomínají Filipíny, provádí občas v letu, ale hlavně na lodích, celé je to plné fascinace oceánem. Příjemná fantasy s dobře promyšleným světem, dostatečně epická, takže jsem se snadno obešel bez zbytečné krutosti i bez obvyklého sexuálního harašení.
80 % (zatím 572 hodnocení s průměrem 83 %).