Ženy z rodu Springovcov přehled
Anna Todd
Meg, Jo, Beth a Amy sú sestry. Každá je iná, ale trápia ich rovnaké starosti – otec na misii v Iraku a mama skrývajúca tajomstvo. Túžia po živote, za ktorý sa nebudú hanbiť, celkom inom, aký práve vedú. Pred sebou majú rok, ktorý rozhodne o ich budúcnosti. Najstaršia Meg sa chystá vydať za dôstojníka a vstúpiť do armádnej spoločnosti ako mnohé ženy, ktoré uznáva, ak ju v rozlete nezastavia jej vášeň a reputácia. Beth je usilovná ako včielka, ale bojí sa vychádzať z domu a hrozí sa predstavy, že nikdy nepríde na to, kto vlastne je. Jo chce jednoducho odísť. Kiežby mohla preskočiť maturitu, pretože sníva o živote v New Yorku a kariére novinárky. Chce, aby tu po nej niečo zostalo. Nič ju nezastaví, ani láska. Najmladšia Amy zas s obdivom hľadí na svoje sestry a učí sa od nich, ako nakladať so životom. Ženy z rodu Springovcov sú drzé, romantické aj teatrálne a každá z nich je stratená v snoch o budúcnosti.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Yoli (SK)Originální název:
The Spring Girls, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženy z rodu Springovcov. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi líbila. Vybrala jsem si ji, protože jsem od autorky četla After a zaujala mě obálka, jinak jsem nevěděla do čeho jdu. Jednu hvězdu strhávám za zrychlený a dle mého useknutý konec.
Bohužel kniha byla příběhově ale naprosto o ničem. Hlavní postavy jsou puberťačky, čemuž i odpovídá chování a děj, někdy byly holky prostě na facku. Četli jste o roce v jedné rodině, ale nic Vám to nedalo, příběh byl velká nuda a vůbec nechápu, co tím autorka chtěla říci.
Knižní novinky (32. týden)
04.08.2019
Knižní novinky (13. týden)
24.03.2019
Knižní novinky (12. týden)
18.03.2019
„Jakmile jsem se stala matkou, změnilo se cosi hluboko ve mně; cítila jsem, jak se roztříštěné kusy mého života pospojovaly, čekala mě nová úloha.“
„Sesterská láska je ošidná. Sice měla své sestry nejradši na světě, ale žárlila na ně téměř v každém směru.“
„Pokud je minulost i přítomnost tak trochu na nic a nikdo se zřejmě ze svých chyb není schopný poučit, proč bych se neměla dívat do budoucnosti? Budoucnost byla svým způsobem všechno, nač jsem se mohla těšit.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Ženy z rodu Springovcov v seznamech
Tohle bylo dosti slabé. Od autorky jsem nic jiného nečetla, ale všude na mě samozřejmě vyskakovala její slavná série After, do které jsem se úplně pouštět nechtěla, a tak jsem radši zvolila samostatný příběh. Chtěla jsem vědět, jestli mi autorčin styl psaní sedne a jestli si od ní přečtu i něco jiného. Teď bohužel vím, že spíš ne. Kniha mi přišla úplně o ničem, jako deníček mladé slečny, která si do něj zaznamenává každý svůj den. Nemá to žádnou zápletku, žádné rozuzlení, nic. Jediné co můžu aspoň trochu pochválit je krásná obálka a to, že kniha je napsaná tak, že se lehce čte (bohužel ale nebyla nějak extra čtivá). Takže hodnotím 2 hvězdičkami a nedoporučuji.