Zhouba Londýna přehled
Paul Cornell
Inspektor James Quill se blíží k triumfálnímu závěru největšího zásahu proti překupníkům drog ve své kariéře, jenže hlavní podezřelý je zavražděn přímo na policejní stanici. Zuřící Quill si k vyšetřování přizve analytičku Lisu Rossovou a tajné agenty Costaina a Seftona. Ukáže se, že smrt zločineckého krále Londýna nebyla běžná vražda. Drogový boss uzavřel smlouvu s mstivou entitou, jejíž okultní síly mu napomáhaly unikat ruce zákona – dokud dohoda nevypršela. Tým teď musí najít „podezřelého“, jenž dokáže ohýbat prostor i čas, měnit i samu paměť a neváhá kdykoli znovu zabíjet. Tváří v tvář zlověstné magii má skupina vyšetřovatelů jen dvě možnosti, zpanikařit, nebo využít veškeré své schopnosti. Děsivě nadpřirozené síle se mohou postavit jediným způsobem – za pomoci všech jim známých policejních metod, vybavení a taktiky. Především se ale všichni musejí co nejdříve naučit pravidla zcela nové hry. V sázce totiž zdaleka nejsou jen jejich životy…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2019 , ArgoOriginální název:
London Falling, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zhouba Londýna. Přihlašte se a napište ho.
Zhouba Londýna určitě umí vtáhnout do děje. Původně jsem si chtěla vzít na čtení jinou knihu, ale po nahlédnutí jsem tuhle už neodložila.
Žánrem fantasy noir detektivka s dobře sestavenými hlavními hrdiny. Dva policisté zvyklí pracovat v utajení, policejní analytička a detektiv inspektor, co se navzájem rozhodně nemusejí, bojují se mstivou nadpřirozenou entitou. Děj ale není úplně jednoduchý a na konci jsem měla pocit, že ne všechno bylo vysvětleno. Možná si autor dělá prostor pro další díl. V každém případě ale pro fanoušky žánru stojí za přečtení.
Byla to sranda, bylo to napínavý, bylo to poměrně drsný, bylo to ZLEHÝNKA absurdní, ale hlavně, podtrženo sečteno: Bylo to zábavný. Knížku jsem přečetla za den a půl na dovolené, usmívala jsem se a párkrát samu sebe i překvapila slzou v oku (jo, až tak!). Přehrála jsem si to v sobě jako film a koupě vstupenek nelituju :)
Knižní novinky (25. týden)
17.06.2019
Kniha Zhouba Londýna v seznamech
2019 | Zhouba Londýna |
2017 | Warcraft: Pouta bratrství |
2018 | Young Avengers |
2018 | Black Knight |
2018 | Captain Britain |
Mozna nejsem pro tyhle anglicke urbanfantazie cilova skupina, ale tohle me opravdu nebavilo. Carodejnice, gayove, zkratek jak zvratek, kraviny a fotbal.