Ži a nechaj žiť přehled
Hendrik Groen
Nový príbeh od autora bestselleru Tajný denník Hendrika Groena. Čo by ste urobili, keby ste mohli začať úplne odznova? Arthur Ophof is svoj život predstavoval predsa len inak. Túžil precestovať svet a neviazane si užívať vo veľkom štýle. Namiesto toho pracuje vo veľkoobchode s hygienickými potrebami a trávi hodiny v dopravných zápchach na ceste do práce a späť. Na úpadok svojho bezdetného manželstva sa už iba stoicky prizerá. Ešteže je tu piatkový golf s troma priateľmi, kde sa môže trochu odviazať. Arthur práve oslávil päťdesiatku a čas sa mu nemilosrdne kráti. No keď ho jedného dňa zamestnávateľ nečakane prepustí a podarí sa mu zhrabnúť kráľovské odstupné, z ničoho nič sa mu otvoria skvelé vyhliadky na úplne nový život. Zbaviť sa všetkého, čo si v ňom nechce ponechať, však nebude úplne jednoduché...... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2019 , LindeniOriginální název:
Leven en laten leven, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ži a nechaj žiť. Přihlašte se a napište ho.
Prima námět, Groenův humor mám ráda, ale ty přípravy akce už mi chvílemi přišly zdlouhavé. V každém případě je čtenář zvědavý, jaká bude pointa.
(SPOILER)
Celá zápletka: předstírat svoji smrt a začít nový život mi přijde divně postavená. Z čeho chce Artur od 50 do smrti žít? "Smrtí" si uzavírá možnosti podpory, důchodu... "Jeho" vilku vlastní kamarád - bude ho tam chtít navždy?
Nebylo by jednodušší se rozvést nebo spíš jenom začít žít odděleně po svém?
Téma by to jinak bylo dobré, ale řeší se tu jen "humorné" prkotiny místo stěžejních věcí.
Kniha Ži a nechaj žiť v seznamech
Mňa táto kniha bavila a rozosmievala. A ten záver bol nepredvídateľný. Plánovať svoj vlastný pohreb a byť jeho súčasťou ako živý je zaujímavá myšlienka :D