Ži a nechaj žiť přehled

Ži a nechaj žiť
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418088/bmid_zit-a-nechat-zit-Y4c-418088.jpg 3 79 79

Nový príbeh od autora bestselleru Tajný denník Hendrika Groena. Čo by ste urobili, keby ste mohli začať úplne odznova? Arthur Ophof is svoj život predstavoval predsa len inak. Túžil precestovať svet a neviazane si užívať vo veľkom štýle. Namiesto toho pracuje vo veľkoobchode s hygienickými potrebami a trávi hodiny v dopravných zápchach na ceste do práce a späť. Na úpadok svojho bezdetného manželstva sa už iba stoicky prizerá. Ešteže je tu piatkový golf s troma priateľmi, kde sa môže trochu odviazať. Arthur práve oslávil päťdesiatku a čas sa mu nemilosrdne kráti. No keď ho jedného dňa zamestnávateľ nečakane prepustí a podarí sa mu zhrabnúť kráľovské odstupné, z ničoho nič sa mu otvoria skvelé vyhliadky na úplne nový život. Zbaviť sa všetkého, čo si v ňom nechce ponechať, však nebude úplne jednoduché...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Leven en laten leven , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ži a nechaj žiť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

pepa4081
06.11.2023 5 z 5

Jak nemám rád severské detektivky, tak miluji severský humor. Výborně jsem se bavil.
Nanejvýš uspokojivé.

Bakana
26.08.2022 4 z 5

Dávám 4*, protože mi to přišlo v druhé půlce zdlouhavé. Jako kdyby dostával autor ho honorář za stránky, dalo by se to napsat na polovinu papíru a vyšlo by to nastejno, ale ke konci už mě hrozně zajímalo, jestli Arturovi plán vyjde!


ujira
14.05.2022 4 z 5

Čím jsem starší, tím víc Hrdinovi Groenova románu rozumím. Žít a nechat žít se stává i mým mottem. Docela zajímavá rozprava o smyslu stárnutí a hledání si vlastní cesty. Západní společnost stárne a potýká se s deziluzí reklamních výzev po aktivním stáří, po odchodu do důchodu už toho moc nezbývá a to i za předpokladu, že je člověk nezávislý a relativně zdravý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ži a nechaj žiť v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených1x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x