Zimní tulipán přehled
Daniela Krolupperová
Je období adventu a vypadá to, že Vánoce budou zase na blátě. Klárka je kvůli tomu smutná, pak ale uvidí, jak z nebe padá malinká bytůstka. Je to sněhová víla Bela, která Klárce vysvětlí, že se pokazil stroj na výrobu sněhu. Sněhovou mašinku totiž pohání kvetoucí bílý tulipán. Ten letos ale nevykvetl. A tak začíná nefalšované zimní dobrodružství, během nějž se Klárka se sněhovou vílou vydávají do tajemného ledového zámku, aby zachránily bílé Vánoce.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zimní tulipán. Přihlašte se a napište ho.
Chladivě hebký zimní příběh s ponaučením pro děti:
"Když dáváš pozor, může se ti to hodit."
(SPOILER) Přestože ilustrace mě uchvátily, tak obsah tolik ne, Klárka dokázala v podstatě hned vyřešit problém s nerostoucím tulipánem. Začátek knihy mě zaujal, konec už tak ne.
Kniha Zimní tulipán v seznamech
pohádky Vánoce víly, rusalky advent sníh, vločky
2014 | Zločin na Starém Městě pražském |
2018 | Past na korunu |
2009 | Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě |
2016 | Jde sem lesem - Bylinková pohádka |
2013 | Policejní křeček |
(SPOILER) Zimní tulipán je pěkný příběh o malé holčičce Klárce, která se spolu se sněhovou vílou Belou vydává zachránit bílé Vánoce.
Daniela Krolupperová má příjemný a jednoduchý styl vyprávění, což v kombinaci s jedinečnými ilustracemi Ivony Knechtlové vytváří povedené dílo pro děti.
Jediné, co mi trochu kazilo dojem, byl závěr. Problém s tulipánem byl bezesporu zajímavým nápadem, avšak aby na řešení přišla malá holčička, zatímco královna víl a její "poddaní" si s tím vůbec neví rady... OK, asi jsem už na takové naivní příběhy stará.
Věřím však, že dětem se to bude líbit a určitě jim to zpříjemní čekání na první sníh či Vánoce.