Žirafa, Pelly a ja přehled
Roald Dahl
Deti, počuli ste už o firme BČO – bezrebríkové čistenie okien? Čo iné by žirafa s dlhočizným krkom, pelikán s obrovským zobákom a šikovná hybká opička mohli robiť? Keď našu nezvyčajnú trojicu pozve Vojvoda z Hampshire, aby vyčistila 677 okien na jeho zámku, nečudo, že zažije tie najneuveriteľnejšie dobrodružstvá. A s nimi aj ich malý priateľ Billy. Keď Roald Dahl rozpráva nejaký neuveriteľný príbeh a Quentin Blake kreslí k nemu svoje nenapodobiteľné obrázky, žiadne dieťa neodolá magickej príťažlivosti takej knihy. Toto jedinečné trio, milujúce dobrodružstvo, teší a zabáva milióny malých čitateľov všade na svete. Naozajstná pochúťka pre fanúšikov Roalda Dahla!... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2005 , EnigmaOriginální název:
The Giraffe and the Pelly and Me, 1985
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žirafa, Pelly a ja. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě moc neoslovila. Nápad zajímavý, ale bylo to takové naplácané bez nějakého smyslu.
Tak jsme se večer před spaním s mým prvňáčkem pobavili! Byla to zábava, text doplňují legrační obrázky. Je to milé čtení o přátelství mezi zcela odlišnými postavami, o pracovitosti, laskavosti a štědrosti.
Knižní novinky (37. týden)
06.09.2020
Kniha Žirafa, Pelly a ja v seznamech
2005 | Obr Dobr |
2005 | Příběhy nečekaných konců |
1986 | Jedenadvacet polibků |
2017 | Čarodějnice |
2002 | Můj strýček Oswald |
Tuto knihu mám taky přečtenou. Taky supr kniha