Žít navěky (2020) | Databáze knih

Žít navěky přehled

Žít navěky
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431095/bmid_zit-naveky-8yR-431095.jpg 4 29 29

Když nesmrtelnost není dar, ale prokletí. Ráchel má problém: nemůže zemřít. Její současné potíže – skomírající podnik, dospělý nezaměstnaný syn a mrtvý manžel – jsou ničím oproti tomu, co zažila za posledních dva tisíce let. Od chvíle, kdy v Římany okupovaném Jeruzálemě zaplatila svou smrtelností za to, aby mohl žít její syn, zkusila už všechno, aby mohla pokojně odejít z tohoto světa. Když se však Ráchelina vnučka Hannah pustí do převratného výzkumu v oblasti DNA, svitne jí nová naděje...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kniha Zlín

Eternal Life, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žít navěky. Přihlašte se a napište ho.

TetaEli
29.02.2024 5 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek zdarma k objednávce z jednoho nakladatelství a dlouho mi ležela netknutě v knihovně, protože anotace mě zas tolik nelákala. Konečně jsem se k ní dopracovala a musím říct, že jsem velmi příjemně překvapená. Zajímavé téma výborně podané, střídání časových rovin a poutavě popsaná historická linie, myšlenky, které vás donutí k zamyšlení (nejen ohledně věčného života, ale i ne/možnosti vymanění se ze stereotypů)

anmaride
01.02.2022 5 z 5

Náhodný výběr v knihovně a musím říct, že mě to fakt moc bavilo. Od první stránky mě příběh pohltil a já se těšila na každou chvilku, kterou s Rachel prožiju. Prolínání minulosti a současnosti bylo psáno lehce, nerušilo a i když se skákalo sem a tam, vůbec to nevadilo. Zajímavý téma, zajímavé úvahy. Super!

ondras666
31.08.2021 5 z 5

Kniha je zde přirovnávána k Čapkově Věc Makropulos, což podle mého není zcela pravda. Jen si autorka vybrala podobné téma. A neudělala vůbec chybu.
Jednoduchý příběh, prolínání minulosti a současnosti, navíc židovské téma. Úvahy nad nesmrtelností a touha po životě a smrti. Za mě povedená kniha.

Knižní novinky (8. týden)

16.02.2020

Kniha Žít navěky v seznamech