Žítkovské bohyně přehled

Žítkovské bohyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25530/zitkovske-bohyne-25530.jpg 4 124 124

Věstit budoucnost, léčit nemoci, nalézt ztracené předměty i přičarovat lásku. Kniha inspirovaná vztahem autora k moravským Kopanicím a setkáním se slavnou žítkovskou bohyní Irmou Gabrhelovou. Ilustrace Olga Vlasáková.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žítkovské bohyně. Přihlašte se a napište ho.

jajulka731
28.10.2024 2 z 5

První polovina knihy byla zajímavá a celkem i obstojně napsaná. Pak jsou tam vyprávění bohyní. Supr nápad...akorát bych se klidně bývala obešla bez origo formátu jazyka. Jako ten slovníček vzadu byl potřeba :D
Ale fotky jsou tam fajn zpestření, to cením.

luca9864
16.09.2024 3 z 5

Hledání magie někde, kde buď všechny stopy již vymizely, nebo kde nikdy žádná magie nebyla. Jen víra v ni a znalost přírody a lidské povahy. Cenná sonda do života chudých na pomezí česko-slovenských hranic. Čekala jsem víc faktů a svědectví, bohužel pramenů je zřejmě málo a z vody hutnou polévku neuvaříš. Beletrie uspokojí touhu po mystice lépe :)

Surikata369
25.10.2022 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, jsem moc ráda, že se mi dostala do rukou. Byla mi doporučena od rodačky z Rudnice (vesnice vedle Žítkové) a už chápu proč. Objektivní, autentická, obsahuje spoustu faktů, doprovázeno fotografiemi. Zdařilé dílo a jsem ráda že na počest bohyním něco takového vzniklo. Tohle téma mě dost zasáhlo, ženy natolik spojené s přírodou a odpradávna pronásledované. Obdivuji je a moc bych si přála vidět svět, kde by bohyně byly v převaze, to by byl krásný svět...

Kniha Žítkovské bohyně v seznamech