Žítkovské čarování přehled

Žítkovské čarování
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148989/zitkovske-carovani-148989.gif 4 238 238

Žítková, obec na Kopaninách, proslula v minulosti bohyněmi, ženami léčitelkami, které pomocí magie předvídaly budoucnost. Knížka přináší výbor z tvorby autorů, kteří o bohyních ať již ze zájmu odborného nebo beletristického, psali.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žítkovské čarování. Přihlašte se a napište ho.

MichalMartinka
30.06.2024 5 z 5

Nevěděl jsem o tom nic. Až s knihou Kateřiny Tučkové se člověk dozvěděl o osudech a příbězích Žítkovských bohyní. No a náhoda tomu chtěla, že jsem narazil na tyto Skutečné příběhy...Autor se noří do minulosti až k čarodějným procesům a následně přechází přes různé další odkazy k ,,bohování" až rozhovorům s poslední žíjící Bohyní. Ta poslední zemřela v roce 2001. Velmi zajímavé byly i povídky a příběhy s bohováním. Jestli to byly šarlatánky a nebo měly opravdu nějaký dar, na to si musí člověk přijít sám. Uritě by stálo za to přečíst nějakou podrobnější bublikaci ze které autor čerpal náměty.

lenikhor
26.06.2024 3 z 5

Doporučuji, pokud se chcete dozvědět něco více o žítkovských bohyních než jen z knihy od K. Tučkové "Žítkovské bohyně". V této knize je spousta citací a odkazů na autory 19. a začátku 20. století, kteří se setkali s bohyněmi a psali o nich různé povídky a články. V knize je i dost fotografií a neuškodí si rozšířit obzor o tomto kraji a bohyních, které ještě donedávna byly součástí života kopaničářů.

Villon
13.06.2024 5 z 5

Kraj o kterém se v knize píše je mému srdci blízký, o Bohyních jsme jako děti jezdící na Moravské Kopanice v období prázdnin, kdy je všude slunce, rozkvetlé louky a pohoda léta slyšeli mnohé, báli jsme se už jen proto, že v 70 letech se o nich mluvilo jako o čarodějnicích, které jsme my děti znaly jen z pohádek. Až jako dospělá jsem si uvědomila jejich moudrost a lásku k přírodě a lidem. Víc takových Bohyň do současného světa... a bylo by dobře na světě...

Kniha Žítkovské čarování v seznamech