Zítra už bylo přehled

Zítra už bylo
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396757/bmid_zitra-uz-bylo-l3a-396757.jpg 4 17 17

Jak se podařilo světově proslulému houslistovi vjet do nepochopitelné časové chyby? Proč má líný obchodní manažer neodbytný dojem, že mu tajemný „kdosi“ krade život? Vyjde zoufalému zkrachovanci sázka na odepsaného outsidera? Poradí si obecní zastupitelé ze severočeské vesnice s bizarním usnesením Evropské unie? Tohle všechno a mnoho dalšího se dočtete v povídkové knížce, poskládané jako mozaika příběhů utkaných z přediva ironického humoru, napětí a tajemna. Autor nechává své neobyčejně obyčejné hrdiny bloudit labyrintem neočekávaných situací často až za hranicí normálna (kde jsou často konfrontováni zatraceně neodbytnými existenciálními úvahami), aby je přivedl do „bezpečného přístavu“ překvapivého až šokujícího rozuzlení. Příběhy jsou záměrně vyprávěny tak, aby se četly jedním dechem. Ať už na vyhřáté pláži při dovolené u moře nebo doma v teple, v pohodlí křesílka, po ruce s doutníkem a sklenkou dobrého nápoje.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zítra už bylo. Přihlašte se a napište ho.

kopeceli
05.08.2023 4 z 5

Žánr thriller u těchto povídek nesedí. Obsahují prvky tajemna, ale takové běžné, které se každému občas přihodí, alkoholikům ještě častěji.
Všechny povídky jsou velmi dobře napsané, motivy se opakují jen málo, kdo chce najít poučení, najde jej. Jsem náramně spokojená a doporučuji.

honza66
02.06.2020 4 z 5

Velmi dobrá kniha povídek, v mnohém velmi originální a dobře vypointovaná. Ne že by každá povídka byla na Nobelovku, ale třeba příběh vojáků z bitvy u Hradce z roku 1866 a jejich dnešních potomků byl výborný a když ne na Nobelovku, tak alespoň na nějakou domácí cenu pro povídkáře by aspirovat mohl :-)

soupik2012
13.03.2020 4 z 5

Povídky příliš nevyhledávám, protože je velice složité vytvořit správnou atmosféru na tak krátkém prostoru. Ale u této povídkové knihy mne zaujalo téma a tak jsem jí zkusila. No dopadlo to tak jak jsem očekávala. Když byla povídka dobrá, tak se mi zdála strašně krátká a naopak. Jednotlivé hodnocení:

Zítra už bylo 5
Láska až na onen svět 3
Dokonale ukryté něco 2
Zloděj příběhů 4
Všechny dobré zprávy o fialovém cylindru 3

Audioknihu čte pan Libor Böhm. Je poznat, že se nejedná o školený hlas. Barva hlasu je příjemná, ale není vyhraná, vyčtená. Také je poznat, že nad načtením této knihy nedohlížel žádný režisér. Není to špatné, ale jsem již zvyklá na úplně jinou kvalitu audioknih.

Zpochybnit lze úplně cokoli. Všechno může být jenom iluze. Celé jsoucno může být jenom iluze. Což nelze ani dokázat, ani vyvrátit.“

Nejgeniálnější věci jsou mnohem jednodušší, než by člověk čekal.“

„Člověka potěší, když je na tom světě aspoň k něčemu.“

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Zítra už bylo v seznamech

v Mé knihovně22x