Zítra už usnu přehled

Zítra už usnu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176785/mid_zitra-uz-usnu-tj8-176785.jpg 4 16 16

„Ale já se rozhodl, žádný pracující život mě nedostane. Neskončím unavený, naštvaný a zbavený své mladistvě svobodné tváře jako mí rodiče.“ Ve svém prozaickém debutu sleduje Klára Elšíková z originální vypravěčské perspektivy, vynalézavě kombinující mužský a ženský part, křivolaké cesty svých postav, které se na prahu zásadních životních rozhodnutí naposledy ohlížejí za jistotami dětství.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zítra už usnu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Lily101
31.10.2023 4 z 5

Velice podnětná kniha s náměty k zamyšlení či spíše odpovědi na Vaše otázky. Kniha mi v tomto duchu nesmírně sedla a troufám si napsat, že se v mém životě objevila ve správný čas.

Možný SPOILER: Současně mě ale iritovalo nepevné rozlišení dvou protagonistů, nejasné propojení, na základě kterého jsou jejich příběhy v jedné útlé knížce a závěr za mě moc uvěřitelný nebyl. Hlavní protagonista na mě působil v rámci jeho hlubokých úvah o životě jako velmi inteligentní, vzpírající se racionálně
určitému způsobu života (manželství, děti,) a tak nechápu, jak a proč dopadl tak, jak dopadl. Ve 29 letech má člověk rozumu dost a když se mu něco nelíbí, tak si dá pozor, aby se tomu, co se mu nelíbí a jak žít nechce vyvaroval. Navíc to vše opředeno naivní myšlenkou, že tím na někoho konečně zapomene. KONEC MOŽNÉHO SPOILERU.

Na základě výše uvedeného ubírám hvězdičku a tak namísto 5 uděluji hvězdičky 4.

dagmar2403
21.01.2022 5 z 5

Nečekaný dárek, který udělal velkou radost. Obdivuhodné množství velkých myšlenek na celkem malém prostoru. Na jednu stranu mi (člověku, co žije ten usedlý, předvídatelný život s manželem, dvěma dětmi a spoustou trvalých příkazů) bylo smutno po době, kdy jsem se do té osoby, kterou jsem, ještě formovala, na stranu druhou jsem upřímně ráda, že už to mám za sebou ;) Víc takových knih a autorů!


Elisa.Beth
06.12.2015 4 z 5

S touto knihou budete chtít jít do kavárny. Nad touto knihou se několikrát s údivem pozastavíte a řeknete si: "Ty jo, na tohle se přeci ptám i já!" Nad touto knihou možná pocítíte úzkost, že něco už je prostě pryč (podle toho, kolik Vám je let). Nad touto knihou si řeknete: "A proč by se to nemohlo změnit?/ A proč by se to mělo měnit?" Tato kniha Vás možná přiměje k zamyšlení, jak se dostat pryč z "momentu šatní skříně."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zítra už usnu v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Klára Elšíková
česká, 1989
2013  81%Zítra už usnu
2024  60%Pacanka