Pacanka přehled
Klára Elšíková
Jak se konečně zbavit syndromu hodné holčičky? Je jí právě třicet a ve vztahu ani ve stávajícím životě ji to nebaví. Chce žít svobodně, v souladu se svými pocity a sexualitou. Naplněný život a svobodu se snaží najít v Nizozemsku, doma v Česku, ve Francii, na Ukrajině a nakonec v Řecku. Hledá dobrodružství, setkává se s obyčejnými i neobyčejnými lidmi a doufá, že tam někde se konečně bude cítit šťastná. A přestože každá její cesta je jiná, mají cosi společného. Pacanka na to však přichází pomalu a postupně. Ne v barech a hospodách, které navštíví, ne v postelích mužů i žen, s nimiž prožije lepší nebo horší sex. Jejím největším objevem je vnitřní svět. Postupně nahlíží společného jmenovatele svého chování — destrukci, pomocí které se snaží narušit své naučené vzorce. Cesta ven ale zdaleka není jednoduchá a přímá. A kdo je vlastně pacanka?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pacanka. Přihlašte se a napište ho.
Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá, anotace mě zaujala velmi, ale recenze byly hodně rozporuplné. Po přečtení už chápu proč. Kniha není pro každého. Ale ten (nebo spíše TA), kdo byl vychovávám ve stylu, že musí být pořád hodný a poslouchat, za žádnou cenu neprojevovat negativní emoce a nejlépe se vůbec neprojevovat a pak v dospělosti nevěděl, co sám se sebou, tak ten se v tom určitě alespoň částečně najde, i když jeho (JEJÍ) cesta mohla být trošku jiná.
A přesně k těmto lidem tahle knížka promlouvá, dokonce přímo v druhé osobě (nebo du-formě chcete-li).
Takže pokud vám kniha nic nedala, buďte vlastně rádi, šli jste jinou cestou a nemuseli jste se tak dlouho složitě hledat. My ostatní víme své. Syndromu hodné holky je zatraceně těžké se zbavit.
Pokud máte chuť poznat jednu hrdinku, která dělá vše proto, aby konečně našla svůj vnitřní klid, ale dělá to velice zvláštním způsobem, tak si Pacanku dejte.
Více v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)
28.04.2024
Kniha Pacanka v seznamech
Nedočetla jsem. Jsem prostě jiná generace.