Živá minulost přehled

Živá minulost
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534249/bmid_ziva-minulost-65f1cd058b8b4.png 5 51 51

Vítková & Winkler série

< 4. díl >

Domníváte se, že jste doma v bezpečí? Že vám nic nehrozí? Stejně smýšlela i sedmadvacetiletá Laura Králová. Bezproblémová a nezávislá mladá žena. Přesto byla jednoho květnového rána nalezena na podlaze ve svém obývacím pokoji. Uškrcená. Vypátrat jejího vraha je úkolem pro tým vyšetřovatelů v čele s kapitánkou Hanou Vítkovou. I přes prvotní zdání, že nikdo z okolí oběti neměl důvod připravit tuto mladou ženu o život, se Haně daří postupně odkrýt její problematickou minulost. Minulost, která mohla být důvodem Lauřiny násilné smrti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Živá minulost. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

nelcakr
09.10.2024 5 z 5

Stejně jako předchozí díly se mi hodně líbil i tento. Celou knihou prostupovaly drobné náznaky, skoro nenápadné zmínky vedoucí k pachateli...a já jsem pořád přemýšlela, kdo je vrah, ale zrovna toto jsem si netipla. Zároveň se mi hodně líbilo, že to vlastně nakonec dávalo dokonalý smysl. Vrhám se na další díl.

monikasbookclub
28.09.2024 4 z 5

Hodně mě mrzí, že čím více tuhle sérii čtu, tím méně mi jsou sympatické postavy. Hanu jsem přestala mít ráda už v předešlém díle a u Davida už taky vidím nějaké praskliny. Ve většině knih jsou pro mě postavy ústřední, když mi nejsou sympatické nečte se mi kniha dobře.  Nicméně kdybych pominula tento svůj osobní problém, tak kniha je jednoznačná pecka! Jakože opravdu od začátku do konce jsem byla napnutá, jak kšandy. Autorka prostě umí držet čtenáře v nejistotě a chystat pro postavy pořádné zvraty. Děj opravdu rychle odsýpá a i když to někdy působí, že se tam toho děje moc, v konečném důsledku Vám to prostě nevadí.
Pachatel vraždy byl pro mě šok. Tipovala jsem asi všechny, ale ne zrovna jeho. Do děje také přibyly i politické hry a už jenom ten důvod a další otevřený konec mě lákají na další díl.
Určitě jestli si máte v plánu knihu přečíst doporučuji nejdříve přečíst i předchozí díly. Autorka dost odkazuje na minulost a určité věci, které ví čtenáři předchozích dílů. Proto, aby jste měli z knihy nejlepší možný požitek je dobré znát všechny předchozí souvislosti.

Děkuji za možnost si přečíst další díl @veronikamartinkova


domiii97
20.09.2024 4 z 5

Čtenáři, kteří jsou obeznámeni s osobním životem vyšetřovatelů díky předchozím dílům ví, že si neprochází zrovna záviděníhodným životem. Prozradím jediné a to, že v Živé minulosti se toho děje opravdu hodně a probíhají zde důležité události mající hlavní roli v dalším osudu Hany i Davida.
Co jsem nemohla celý děj pochopit je neschopnost dvou dospělých lidí komunikovat. Vadí mi, jak se každý domnívá, že ví, co chtěl ten druhý říct. Pak se na něj naštve, i když neví, co doopravdy chtěl říct.
Chování Davida mě štve už asi dva předešlé díly, ale to samé je teď i u Hany. Tak káže Davidovi o tom, jak s ní nemluví, ale sama s ním nekomunikuje a zatajuje mu dost důležité informace.
Velice mě zde překvapila postava Pavla. Myslím samozřejmě v dobrém.
Musím přiznat, že je pro mě díl od dílů psychicky náročnější. Představa, že bych si něčím podobným jako David procházela, je hrozná.
Politické hry jsou tady občas tak komplikované, že jsem je nestíhala pořádně sledovat.
Opět jsem se ale dozvěděla i něco nového. Například o celách předběžného zadržení v Břeclavi na Veslařské.
Pachatel mě nakonec velice překvapil. Byla jsem upřímně v šoku. Čekala jsem všechno, ale tohle ne.
Budu se opakovat, ale pokud se do této série vrhnete, rozhodně začněte od začátku. Právě Živá minulost mi přijde nejkomplikovanější, co se týče osob, jež se objevily již v předchozích dílech. A tím, že se často vracíme do minulosti je potřeba znát souvislosti. Autorka je sice umí nastínit tak, aby nic z minula konkrétního neprozrazovala, ale i tak.
Já si čtení této série užívám, i když mám občas nervy na pochodu. Těším se na další případ a to na Mrtvou budoucnost.

Děkuji autorce za poskytnutí e-knihy v rámci spolupráce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)

12.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Živá minulost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených53x
v Doporučených6x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x