Život bez smokingu přehled

Život bez smokingu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30874/bmid_zivot-bez-smokingu-03d-30874.png 4 25 25

Volně koncipovaný soubor próz o životě, lidech i zvířatech, o autorově mládí, jeho literárních vzorech a láskách...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život bez smokingu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

hell8939
23.05.2022 4 z 5

Hrabal je čím dál skvělejší, čím víc jeho knih čtu, na tomhle bylo znát takový pozastavování a rozmýšlení asi typický pro starší lidi, a třeba u Autíčka mě to ne že nebavilo ale překvapovalo. nepůsobilo to negativně zdlouhavě, ale rozvláčně a vlekle jo, což tomu neubíralo na kvalitě teda. a Pepina i Vladimíra i spiritualitu propojenou s pozemskostí na Hrabalovi miluju celym srdcem, takže o hvězdičku míň jen za tu zdánlivou nekonečnost Autíčka, která byla zároveň skvělá i trochu odrazující

kuruteku
06.11.2020 5 z 5

Čím se spisovatelova tvorba blížila závěru, tím těžší bylo rozeznat, co je autorské a co ne. A tak i v této knize jde až dřeň života - krutého vraždění koťátek, kterému předchází "nezodpovědná" starost o jejich žití. Ale ve skutečnosti ta kniha je o něčem jiném - o životě jako takovém, o zodpovědnosti vůči sobě a jiným, o poznání, o hledání svého místa. Asi si ji vychutná jen ten, kdo už Hrabala do své knihovničky přijal, kdo jako on vidí perličky na dně. Nejde o opilecké řeči, nejde o humorné vzpomínání, to jsou všechno je vnější projevy autorova hledání smyslu života, pokud nějaký smysl má nebo vůbec má mít.


micha-ella
26.06.2020 3 z 5

Tuhle knížku jsem objevila ve své knihovně ještě nepřečtenou. Asi proto, že Hrabalovy texty se v námětech hodně opakují a některé dokonce vyšly pod různými názvy. Nejvíc se mi líbil Prolog. V pasážích o kočkách a kocourech, co se mi v jeho jiných knížkách tak dobře četly, se tady Hrabal přiznává k činům, které ho rozhodně nectí a které mě ohromily. Byl upřímný a sebekritický až do morku kostí! Jako spisovatel jednička, jako piják piva a surovec nula.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma ke stažení (červen)

29.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život bez smokingu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x