Život je boj přehled

Život je boj
https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/6090/zivot-je-boj-6090.jpg 4 23 23

Chceš-li poznat, jaký jsi, zkoumej život v říši zvířat. Vždyť právě tam nacházíme tolik trefných příhod, které se podobají lidskému konání. Například: Kdyby měly sovy moc, celý den by byla noc. A tohle už také nejeden člověk zažil: Převesele zpívá ptáček, než ho klepnou přes zobáček. Zvláště když platí následující: Čím větší pes, tím větší kost, čím větší vůl, tím vyšší post. Můžete si říct: Ještě že nerozumíme řeči zvířat, ztratili bychom poslední zbytky sebeúcty. Ale s Žáčkovou knížkou jí trochu porozumíte. Život je boj, ale ne za každou cenu. Ilustrace Boris Pralovszký.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život je boj. Přihlašte se a napište ho.

Shrek2014
10.08.2024 5 z 5

Typický JŽ: hravý, milý, vážný i rozverný.
Naprostá většina bajek může nadchnout - záleží, zda k textům přistupujeme bez předsudku. Nepostrádají totiž vtip, nadhled, smutek (i ten k životu patří) i radost. Mně zpříjemnily nejednu chvíli, a rád se k nim vracím.

jiri77
09.07.2022 5 z 5

Netradiční bajky ,které jsou jak vtipné ,tak některé i smutné, přesto všechny zanechají nějaké to poučení.

Belatris
07.12.2017 3 z 5

Některé texty jsou vtipné, jiné k zamyšlení, pár jich je vyloženě smutných. Pro většinu bajek však platí, že jsou nápadité a hravé.

Kniha Život je boj v seznamech

Jiří Žáček
česká, 1945