Larin Príbeh přehled

Larin Príbeh
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338336/mid_larin-pribeh-Owp-338336.jpg 4 70 70

Život jedné bojovnice série

< 2. díl

Lara Laddocková žije v malej dedinke na ligurskom pobreží, kde po stroskotanom manželstve konečne získa to, čo si odjakživa želala: slobodu a nezávislosť. Úplný pocit šťastia jej však kalí tieň zákernej choroby, nad ktorou v mladosti navzdory skeptickým predpovediam lekárov zvíťazila. Strach z možnej recidívy ju však prenasleduje znásobuje jej túžbu po normálnom živote, po láske a po milovanom človeku.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Laras Geschichte, 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Larin Príbeh. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (11)

jana-cisarova
27.11.2023 4 z 5

Obsáhlá kniha, která je náročná na zapamatování si všech postav hlavních hrdinů, kteří se zde vyskytují. Jelikož jsem nečetla první díl, „Dvě ženy“, musela jsem si postavu Lary formovat po částech, jak v jednotlivých úsecích knihy o sobě mluvila a celou svoji minulost prozrazovala. Mezitím se prolínaly příběhy dalších osob.
Michael si u mne zpočátku žádné sympatie nezískal. Jeho rodinný život byl pod úroveň. Se ženou Aileen jednal jako s onucí, jenže ani ona neoplývala sympatiemi. Její obětavá, ponejvíce však sobecká láska k němu, byla až stupidní.
Ve vztahu k Laře se mi Michael už zamlouval víc. Jeho životním přáním bylo najít ženu, která by se lišila nejen od jeho manželky, ale vlastně od všech ostatních žen. Takovou ženu našel v Laře.
Přes všechny překážky, které se jim stavěly do cesty, si svou lásku uhájili. Stálo jich to ale spoustu trápení a nejistot. Lara byla žena vrcholně nešťastná. Neměla štěstí na muže, první tři partneři ji opustili a po každém zbyla rána v srdci. Její těžká nemoc, kterou v mládí překonala, v ní zanechala obavu, že by se kdykoliv mohla vrátit. Projevila se jako žena neskutečně silná a bojující.
Zpočátku se mi kniha četla dost obtížně a postupovala jsem jen velmi pomalu. Až ve druhé části se to změnilo, děj byl stále zajímavější, a poslední kapitoly jsem přečetla už bez odložení knihy.

Irsaf
16.08.2021 3 z 5

Nějak moc nejsem z knihy nadšená...
Vůbec nechápu, co spisovatelku vedlo ke změně jména a profese hlavní hrdinky...
A docela mi to v knize vadilo...


MAU256
25.06.2021 5 z 5

Asi po dvaceti letech jsem zase po této knize sáhla do knihovny. Laru obdivuji, je to velmi silná dáma, Aileen lituji, že nedokáže sama žít, Michaela bych ze začátku kopla někam, ale ve spojení s Larou, se to trochu odmazalo. Jeffa bych asi jako přítele moc nechtěla. No samozřejmě, že mi zase padaly slzy jako hrachy, je to velmi silný příběh, člověk se do toho ale musí pořádně začíst. Knížku mohu jen doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Larin Príbeh v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených7x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit4x