Život skoro bez odpadu přehled

Život skoro bez odpadu
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421612/bmid_zivot-skoro-bez-odpadu-bS4-421612.jpg 4 29 29

Jak jej žijí holky z Czech Zero Waste. Je vůbec možné žít bez odpadu? Ano je! Tedy skoro. Jak na to vám představí trojice autorek, které založily známý blog Czech Zero Waste o životním stylu, který snižuje negativní dopad nejen na životní prostředí, ale i na lidi v našem okolí. Poradí vám, jak s životem bez odpadu začít, jak v praxi řešit některá bezodpadová rozhodnutí, jak přistupovat k běžným činnostem po vzoru zero waste – od úklidu, vaření, oblékání, až po cestování a život s dětmi.... celý text

Literatura česká Literatura naučná Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , CPress

Život skoro bez odpadu, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život skoro bez odpadu. Přihlašte se a napište ho.

LadyCotton
24.06.2022 3 z 5

Ano, kniha by se asi dala označit jako česká bezodpadová bible. I když si myslím, že to má být hlavně inspirativní/motivační kniha - ne učebnice.
Nicméně spousta věcí mi přišla už dost extrémní (nemít doma ledničku, dětem kupovat všechno oblečení & věci do školy v sekáči. To je tak zralé na šikanu ve škole, hlavně v dnešní době. Ve třídě totiž bude takovéto dítě spíše výjimka). Koncem knihy mne pak už ani nebavilo číst "životní vsuvky" autorek. Knize by neuškodilo, kdyby byla kratší.
Nicméně i přesto všechno: doporučuji knihu si alespoň půjčit v knihovně a přečíst si jí. Pokud si vezmete z knihy byť jednu jedinou věc, která pomůže zmírnit "váš odpad" tak jí autorky nepsaly zbytečně.

ChiaraDeLuca
31.05.2022 5 z 5

Bezodpadová bible!

katarina4591
03.05.2020 4 z 5

Super almanach bezodpadového bytí. Kromě známých tipů a triků tam naleznete i inspiraci kam dál se můžete posunout. Oceňuji že dívky se nezaměřují pouze na zero waste ale celkově na snižování své osobní uhlíkové stopy.

Kniha Život skoro bez odpadu v seznamech

v Mé knihovně17x