Život v hříchu přehled
Eva Ava Šranková
Historický román ze středověké Itálie je nevšedním příběhem o lásce, zradě, odvaze a vzácné relikvii. Příběh z dob, kdy se hrdinské, ale někdy i zvrhlé činy rytířů, často zaslepených bezohledností a touhou po moci, nesmazatelně zapsali do dějin. Odehrává se krátce po druhém lateránském koncilu, který nejen ukončil papežské schizma, ale byl na něm uzákoněný i povinný celibát kněží a jejich manželství byla zrušena. Na pozadí intrik v tehdejší společnosti se odvíjí osudy tří hlavních představitelek – Adelasy, Arianny a Alessandry, jejichž život v nemalé míře ovlivní jeden a týž muž. Jak se vyrovnají s ranami osudu, když je nejkrutěji zraní právě ti, kteří jim měli podat pomocnou ruku? A k jaké nejposvátnější křesťanské relikvii, o níž se traduje, že má magickou moc, se dostali obdivovaní, ale také zatracovaní templářští rytíři?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život v hříchu. Přihlašte se a napište ho.
![PavlaA PavlaA](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/355007/m_pavlaa-XhK.jpg?v=1617385184)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Ze začátku mi trvalo než jsem se začetla. Pletla se mi jména a občas jsem se v ději ztrácela, nakonec však, se mi román docela líbil. Není to sice žádný hit, který bych přečetla jedním dechem, ale za přečtení stojí.
![Zirvith Zirvith](https://www.databazeknih.cz/img/users/92_/92518/m_92518-kmI.jpg?v=1459855070)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha začala velmi dobře. Napínavá, poutavá, čtivá. Když však skončila první část knihy a druhá část začala zcela jinak než bych si představovala, byla jsem trochu zklamaná, nakonec jsem ale usoudila, že je to tak i lepší, o nic důležitého jsem nepřišla.
Během čtení jsem občas zažívala zoufalství spolu s postavami. Akorát mě trochu zklamalo, že se v anotaci mluví o třech hlavních postavách, ovšem většina knihy se točila jen kolem jedné z nich. Další se časem vytratila a na třetí se už úplně zapomnělo. Ale i přesto se mi kniha velmi líbila a doporučila bych ji.
Kniha Život v hříchu v seznamech
v Mé knihovně | 16x |
láska Itálie katolická církev křížové výpravy romance historické romance templáři církevní dějiny, dějiny církveAutorovy další knížky
2011 | ![]() |
2012 | ![]() |