Život za životem přehled

Život za životem
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545372/bmid_zivot-za-zivotem.png 4 292 292

Život za životem - audiokniha obsahuje příběh, ve kterém hlavní hrdinka prožívá alternativní verze událostí svého života v meziválečném Londýně. Autorka Kate Atkinsonová. Čte Tereza Bebarová. Režie a zvuk Miloš Vrána. Kdybyste mohli jednu, jedinou věc ve své minulosti změnit, co by to bylo? Nekonečné volby, nevysvětlitelné fobie, prolínání paralelních světů a atmosféra meziválečného Londýna. To je příběh Angličanky Ursuly Toddové, která zemře hned po narození jedné únorové noci roku 1910. Hned v další kapitole se ale narodí znovu a přežije. Ursula mívá silné pocity déja vu, je totiž schopná prožívat tytéž chvíle znovu a znovu. Může tak pokaždé zabránit různým osobním katastrofám. Román o efektu motýlích křídel – i nepatrné rozhodnutí může mít nedozírné následky.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , Bookmedia
Originální název:

Life After Life, 2013


Interpreti: Tereza Bebarová
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život za životem. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (77)

soupik2012
předevčírem audiokniha 2 z 5

Každou audioknihu si pro sebe do seznamu přečtených označím jedním slovem, abych si po letech připomněla jak mě co bavilo. A u této knihy jsem si napsala: proč? Dlouho jsem odkládala popis pocitů z této knihy, protože nerada komentuji blbosti. Dobrý nápad, který byl příčinou, že jsem u této nudné audioknihy vydržela až do konce. Ale mizerné, nudné zpracování. Popisovat alternativní životy, stále stejným a to románovým způsobem, kterým se popisují rodinné ságy, byl mírně řečeno hloupý nápad. Kdyby si autorka vybrala jeden příběh, rozepsala ho, tak z toho mohl být klidně pěti hvězdičkový román. Ale psát stále dokola to samé, jenom s drobnou úpravou v ději? Čekala jsem na pointu, přece být musela. Ale já ji nikde neobjevila. Audiokniha je vydařená a opravdu dobře ji načetla paní Tereza Bebarová.

Jarek_85
12.09.2024 2 z 5

Také jsem nezvládal v orientaci, kde vlastně jsem a časté detailní popisy obyčejných (běžných) věcí, mě odradily úplně.


vera7330
08.11.2023 4 z 5

Neotřelý nápad s různými verzemi prožívaných životů. Autorce se povedlo zabránit přílišné repetitivnosti těch částí, které hrdinka několikrá prožila, ale přesto ne úplně, což knize trochu ubírá na tempu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2013 - Goodreads Choice Awards (Best Historical Fiction)
2013 - Costa Book Awards (Novel)


Kniha Život za životem v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených374x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených28x
v Knihotéce177x
v Chystám se číst278x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech5x