Zkřížené hnáty přehled
Patricia Briggs
Mercedes Thompsonová série
Vítejte ve světě Patricie Briggsové, kde čarodějky, upíři, vlkodlaci a měňavci žijí bok po boku s obyčejnými lidmi. Jen velmi nezvyklá žena se v něm může cítit jako doma – a Mercy Thompsonová je vskutku jedinečná. Ve dne pracuje Mercy jako automechanička v rozlehlém Tri-Cities ve Východním Washingtonu. V noci uplatňuje své nadpřirozené schopnosti. Jako měňavec s velmi jedinečným nadáním musí často udržovat nejistou rovnováhu mezi lidmi a nelidmi. Tentokrát toho na ni ale možná bude příliš. Marsilie, místní upíří královna, totiž zjistila, že Mercy zabila člena jejího klanu – a nyní prahne po její krvi. Ale protože Mercy chrání před přímým útokem vlkodlačí smečka (a její blízký vztah se sexy alfou), rozhodne se Marsilie nejít přímo po ní, nýbrž po krvi jejích přátel.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2011 , Fantom PrintOriginální název:
Bone Crosed, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zkřížené hnáty. Přihlašte se a napište ho.
Opět nemám jiné slovo než Úžasné. Vztah Adama a Mercy začíná zapadat na správné místo. I když by někteří členové smečky raději našeho malého Kojota zabili, stále je družkou vůdce smečky. A i když to Mercy trápí, nakonec se své role chopí se ctí. Znovu nás čeká příběh plný dobrodružství. Nechybí samozřejmě ani Stefan, nás úžasný upír s city.
Tahle série mě baví díl od dílu víc a víc. Tentokrát jsem byla úplně nadšená. Děj byl akční, příběh překvapující a hlavní hrdinka je prostě skvělá. Není možné si Mercy, která s beraní tvrdohlavostí vyhledává ty největší průšvihy, nezamilovat. Mně se dostala pod kůži, stejně jako její podivní přátelé z řad vlkodlaků, upírů a jiných bájných bytostí.
Kniha Zkřížené hnáty v seznamech
v Přečtených | 1 449x |
2009 | Měsíční píseň |
2012 | Štvanice |
2010 | Krevní pouto |
2010 | Železný polibek |
2014 | Nocí zlomená |
Mercy si v životě vybírá zvláštní přátele. nebo si zvláštní bytosti za přítele vyberou ji? Moc se mi líbí, že se dívá především na charakter člověka a už tak moc nezáleží na tom, zda je někdo vlkodlak, člověk, upír, nebo jiná bestie. Tentokráte se u Mercy doma náhle objeví Stefan (přítel upír) v zuboženém stavu. A dobrodružství začíná. Velmi mocný upír jde po kožoměncích, a těch je opravdu málo. Podaří se uniknout z jeho spárů a nastolit mír mezi místní smečkou a upíří paní? Napínavé a celý příběh má vždy úžasný spád. Velmi dobré zápletky, vždy uzavřený příběh v každé knize. Opakování děje není násilné, šlo by číst i jednotlivě, ale kdo by to dělal, když je série tak dobrá.