Zlá milá přehled

Zlá milá
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11433/bmid_zla-mila-hL7-11433.png 4 28 28

Šrutův román ve verších vypráví příběh o lásce a jejím mizení, o zanikání věcí, míst i dějů, ale i o výčepním, který milostný příběh nezúčastněně glosuje. Kniha je ojedinělým dílem současné české poezie, v níž autorův cit pro jazyk a schopnost vyjádřit náladu krajiny, města i pomíjivosti lidského života dosáhly svého vrcholu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlá milá. Přihlašte se a napište ho.

petrarka72
11.10.2024 4 z 5

Přelouskáno díky čtenářské výzvě, jak jinak - a veliká spokojenost. Ve verších skácelovského naladění jako by se nasvěcovala stále stejná místa a stále stejní lidé v různém čase a z různých perspektiv. Udivení střídá nostalgie, zlámilá mámilá, lyrika vypráví osobní příběh básníka v pěti zpěvech složených z útržků/ cárů života, pinglovská slova ta Jeronýmova. Díky.

"Slyšíš / nade mnou / nelámej hůl / nade mnou / nedělej kříž / nade mnou / nespínej ruce / když spínáš nohy / nade mnou."

mistrikova
06.06.2024 2 z 5

Nepatřím k nějakým velkým milovníkům básní, ale čtenářská výzva mě přivedla i na toto pole literatury a musím říct, že svazek básní se četl velmi dobře ačkoliv mi je lyrika dosti cizí.

StihOMam
06.01.2024 5 z 5

Nejsem lyrik, basnicke strevo mi vypadlo s prvnim zubem. Mozna proto me poezie obchazi, jen obcas se mi nejaka prichyti na chleba spadeny na zem tou nespravnou stranou. Nicmene: Zla mila musi byt v me knihovne. Dovolim si odmenu pysnit se vlastnim vytiskem, protoze ve mne nektere basne stale uzravaji. Ale verse zde nesmradnou jako teplem hlazene syrecky. Zla mila je neuveritelne jazykove podmaniva, nechybi ji vytribenost, kouzelna komplikovanost a zabavne asociacni komparismy. Jedna se o vyjimecne vytribene radky, ktere stale opakovane a rada procitam, az mi z toho kolecka v hlave drnci.
Slysite?
Zla
mila...
Zla
mila...

17 nových eknih zdarma ke stažení

21.12.2020

Ocenění knihy (2)

2000 - Cena Jaroslava Seiferta (básnické knihy)
1998 - Výroční cena Nadace Český literární fond (Cena za poezii)

Kniha Zlá milá v seznamech