Zločin a trest přehled
Fjodor Michajlovič Dostojevskij
jeden z nejznámějších románů o 6ti dílech od F.M.Dostojevského. Sloužil jako předloha k několika divadelním hrám i filmům
Literatura světová Romány
Vydáno: 1925 , Kvasnička a HamplOriginální název:
Преступление и наказание (Prestuplenije i nakazanije), 1866
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zločin a trest. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem nečetla fyzicky, ale poslechla jsem si rozhlasové zpracování, které bylo úžasné. Je to klasika, to nezastírám, ale mě to nijak nenadchlo. Není to kniha, ke které se budu vracet, ale je to určitě kniha, nad kterou budete chvíli přemýšlet.
Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)
08.06.2023
Zvrácená pouta, Netvor a další knižní novinky (48. týden)
28.11.2022
Nové eknihy zdarma (únor)
04.02.2020
„Čím temnější noc, tím jasnější hvězdy. Čím hlubší žal, tím blíže Bohu.“
„Na světě není nic těžšího než upřímnost a nic lehčího než lichocení. Je-li v upřímnosti jen kapička falešné noty, dochází okamžitě k disonaci a po ní k ostudě. Avšak v lichocení může být falešné všecko až do poslední noty, a přesto zůstane příjemné a působí potěšení, sice hrubé potěšení, ale přesto potěšeni. A i kdyby byla lichotka sebehrubší, určitě se bere nejméně z poloviny vážně. A to platí pro všechny společenské stupně a vrstvy.“
Kniha Zločin a trest v seznamech
v Přečtených | 4 279x |
v Knihotéce | 1 106x |
v Chystám se číst | 1 429x |
19. století Rusko zfilmováno ruská literatura svědomí rozhlasové zpracování Petrohrad (Rusko) ruské rományAutorovy další knížky
2004 | Zločin a trest |
2004 | Bratři Karamazovi |
2008 | Běsi |
1958 | Bílé noci |
2020 | Idiot |
Dostojevskij mě zklamal. Možná byl extra třída své doby, nyní již poněkud zaostává. Některé postavy se četli poměrně jednoduše, děj nebyl složitý. Čekal jsem od tohoto ceněného díla mnohem více.