Zločin jako profese přehled
Janek Kroupa
Publikace navazuje na televizní reportáže věnované únosům, loupežím, praní špinavých peněz a podobným kriminálním činům. Autor jednotlivé aféry nahlíží ve společenských souvislostech a odhaluje organizovanou spolupráci zločinců a policistů. Kroupa odvážně odhaluje skutečné postavy českého podsvětí a popisuje, jakým způsobem probíhaly jeho osobní kontakty se zločinci a jejich praktikami.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zločin jako profese. Přihlašte se a napište ho.
Přečetl jsem hodně knih o českém zločinu a polosvětu ale v této to bylo výše tak krásně ucelené. Vlastně všechny jména tehdejšího podsvětí v jednom rybníčku. Kde se vše vzájemně prolínalo hrozný jak je ta naše malá zem prohnilá. Jen mi tam chyběl balík z Ostravy pan Krejčíř. Ale ten v té době už se zabýval většími rybami
Docela netradičně popsaná kauza Berdychova gangu se všemi souvislostmi, dalšími událostmi a souhrnem lidí, kteří se kolem toho ochomejtli. Z historického hlediska určitě zajímavá kniha, podobně jako Krvavé oleje od Jany Lorencové, která byla v době vydání určitě pecka; dnes už to čtenáře tak nešokuje, navíc když je schopen si dohledat následné události a vývoj daných kauz na internetu. Nicméně určitě doporučuji.
Kniha Zločin jako profese v seznamech
2010 | Pravda o Kajínkovi |
2006 | Zločin jako profese |
2000 | Jiří Kajínek: Vrah, nebo oběť? |
2022 | Čistí |
Úplně mě to nechytlo. Čekal jsem, že se autor bude víc zabývat samotnou kauzou Berdychova gangu a nezabíhat do věcí okolo.