Zloději snů přehled

Zloději snů
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543606/bmid_zlodeji-snu.png 4 66 66

Kdybyste mohli ukrást některé věci se svých snů, co byste si vzali? Ronan Lynch má několik tajemství. A některá z nich si nechá pro sebe. Ronan dokáže ze svých snů vynášet věci. A někdy není jediný, kdo ty věci chce. Nyní, když spolu probudili linie zázračného lesa Borovodí, už nic nebude pro Blue, Ganseyho, Adama a Ronana jako dřív. I tak ale dál pátrají po mrtvém králi Glendowerovi, o němž si myslí, že je ukrytý někde v kopcích u jejich elitní soukromé školy. Magické síly žijící jako spodní proud pod jejich městem vyplouvají stejně jako Ronanova tajemství na povrch a vše se začíná měnit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Dream Thieves, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloději snů. Přihlašte se a napište ho.

lena.o.knihach
19.12.2024 4 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Na pokračování Havraního spolku jsem se moc těšila, protože a) jsem první díl četla poprvé před deseti lety a od té doby jsem se vyhýbala spoilerům, abych nic dopředu netušila, b) vychází v krásném paperbacku s barevnou ořízkou a c) už mi ty staré dobré známé postavy chyběly.

Ronan Lynch má tajemství, a to největší z nich je, že dokáže ze svých snů vynášet věci do skutečného světa. Blue se stále brání polibku, protože ten pravý by poté zemřel. Gansey pokračuje v pátrání po mrtvém králi a Adam je rád, že je rád. Ten je můj nejméně oblíbený.

Zloději snů jsou více akčnější, je tu rozvinutější fungování magie a dočkáte se také velmi překvapivých zvratů a odhalení. Romantická linka je složitější (kvůli problémům hlavní hrdinky), ale o to víc zajímavější a možná i krásnější.

Druhý díl Havraního spolku se mi líbil ještě víc než první a nemůžu jinak, než vám tuhle starší ya fantasy tetralogii doporučit.

Markouš
24.04.2023 5 z 5

Na úvod musím říct, že jsem knihu četla v originále, jelikož slovenský překlad se ani zdaleka nerovná tomu českému a mnohdy kompletně změnil význam celé věty.
Pokračování mé nejoblíbenější série bylo stejně skvělé, jako její první díl (který jsem četla už čtyřikrát a co si budem, s každým dalším přečtením je to lepší a lepší). Dozvídáme se tu více o fungování magie, více o samotných postavách, které jsou stejně skvělé a také je tu více wow momentů, které vám otevřou oči dokořán a nechají vás jen bezhlesně zírat. A že to zírání stojí za to, stejně jako samotný styl psaní, který je krásně poetický. Nemám co víc dodat, miluju tu sérii tak moc, až je to nezdravé.

Chikko
08.04.2022 5 z 5

Dlouho jsem čekala, že vyjde český překlad, nakonec jsem se rozhodla, že to zkusím slovensky. Bála jsem se, že se nezvládnu začíst, ale nakonec se mi to povedlo, i když některá slova jsem si musela dohledávat a některá jména mi v češtině zněla podstatně líp...
Ale ten příběh jsem prostě nemohla nechat nedokončený. Další dva díly snad budou brzy na cestě ze Slovenska do mé knihovny

Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)

17.11.2024

Kniha Zloději snů v seznamech