Zmije a křídla noci přehled
Carissa Broadbent
Koruny Nyaxie série
1. díl >
Zakázaná láska chutná po krvi! Upíří fantasy, která si podmanila miliony čtenářů. Oraya si vydobyla místo ve světě, který ji chce zabít. Aby adoptovaná lidská dcera upírského krále přestala být pro ostatní jen kořistí, musí se zúčastnit Kejari: legendárního turnaje bohyně smrti. Spojenectví s tajemným upírem Raihnem může naklonit misky vah na její stranu, ale také ji může zničit. Je to nemilosrdný zabiják, nepřítel koruny jejího otce... a její největší konkurent. Ještě víc však Orayu děsí to, jak neodolatelně ji přitahuje. V tomto království totiž není nic víc smrtícího než láska.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
The Serpent and the Wings of Night, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmije a křídla noci. Přihlašte se a napište ho.
Trochu temnější fantasy, ale čtivá, zajímavá. Konec napínavý a za mě nečekaný. Romantika taky byla - já jsem spokojená. Druhý díl si určitě přečtu.
Tuhle knihu jsem četla s pár dalšími lidmi v rámci společného čtení, a dost se opakoval tento názor. JE TO NUDA! Absolutně jsem se nemohla začíst, autorka vůbec nevysvětlovala fungování světa, všechno se NĚJAK odněkud vzalo a NĚJAK to fungovalo. No, já spokojená teda nebyla a v YA fantasy jsem se podobně nudila jen u Krutého prince. Obojí je fakt za mě zklamání v tomhle roce, bohužel.
Žebříček 10 nejčtenějších knih (březen)
15.03.2024
Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)
18.02.2024
10 nejžádanějších únorových knížek
12.02.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
2024 -
American Book Awards
(Fantazii)
Kniha Zmije a křídla noci v seznamech
sex upíři magie erotika intriky násilí romantika pro dospívající mládež (young adult) bojovníci vampyrismus romantasyAutorovy další knížky
2024 | Zmije a křídla noci |
2024 | Veštkyňa a dobyvateľ |
2025 | Popel a hvězdami prokletý král |
knihy o upíroch som čítala už asi dosť dávno a to boli všetky romantické, no táto teda romantická nie je, aj keď je tam zamilovaná linka, ale jej podstata príde až na záver
tento príbeh je krutý, surový, drsný, temný, no hlavne krvavý, lebo veď ... upíri ... tej krvi a zabíjania je tam teda fakt dosť
každých 100 rokov sa v krajine ovládanej upírmi odohráva turnaj o prežitie a víťaz môže hlavnú bohyňu požiadať o čokoľvek, ona to splní ... takto sa k moci dostal aj Orayin otec, teda nie pokrvný, ale ten, čo ju vychoval ... upír, vychoval a vycvičil ľudské dievča a ona chce výhrou žiadať premenu na upíra /lebo spôsob, ako ho my poznáme, neprežije skoro nik/ ... poviete si, ako by človek mohol poraziť tlupu upírov, ktorým ide o výhru, ktorí sa živia /aj/ ľudskou krvou, trochu pritiahnuté za vlasy, ale veď predsa celý ten príbeh je taký, proste fantasy
lenže napísané a spracované to bolo perfektne, všetkému som uverila, len škoda, že autorka viac nerozviedla, ako ten svet presne fungoval, lebo tam boli aj ľudia, aj upíri, ako proste spolu fungovali, ako to, že ich všetkých nepozabíjali, ako to celé vzniklo a tak ďalej ....
záver knihy bol aj s waw efektom, čo sa tam udialo, čo sa prezradilo, kto koho zradil a čo je vlastne vo veci .... no a hlavne, kto to prežil, lebo veď to bola podstata turnaja
som rada, že pokračovanie mám hneď k dispozícii ...