Zmizení přehled
Charlotte Link
Kate Linville a Caleb Hale série
Na vrchovišti Nordenglands je nalezena mrtvola čtrnáctileté Saskie Morrisové, která před rokem beze stopy zmizela. Zanedlouho zmizí další dívka, Amelie Goldsbyová. Policie ve Scarborough má pohotovost. Jde v obou případech o stejného pachatele? Média okamžitě začínají psát o vrahovi z vrchoviště, což zvýší už beztak velký tlak na detektiva šéfinspektora Caleba Halea. Do Scarbourough v tu dobu přijíždí v soukromé záležitosti detektiv seržant Kate Linvillová ze Scotland Yardu. Čirou náhodou se seznámí s naprosto zoufalou rodinou pohřešované Amelie a nedobrovolně se stane prostředníkem v dramatu, které jako by se zoufale vleklo bez konce. A pak zmizí beze stopy další dívka…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
Die Suche, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizení. Přihlašte se a napište ho.
Detektiv seržant Scotland Yardu Kate se shodou nepříznivých okolností ocitne v místě svého rodiště a je svědkem zmizení pubertální dcery svých ubytovatelů. Jelikož není ve svém okresu a nemá zde své pravomoce, nechce se motat do vyšetřování. Dlouho odolává, ale když zmizí další dívka, nedá jí to a stejně nenápadně šmejdí okolo. Konec je překvapivý. Celkově se mi kniha četla dobře, ale příběh se vine tak jako pomalu a největší napětí je na posledních padesáti stranách.
Nuda se dala krájet.Nezáživné.Děj se mohl odehrát kdekoliv, ale zrovna letí skandinávská tvorba,tak to šoupnem tam.....Kniha je nezáživně popisná.Nemá náboj,který by mě udržel v pozornosti k napsanému.V půli mě přestala bavit a do konce jsem jen silou mocí doškobrtala....Nejsem extra fajnšmekr ale jak mě kniha nezaujme v první třetině tak je konec.
Knižní novinky (24. týden)
07.06.2020
Kniha Zmizení v seznamech
2013 | Zapomenuté dítě |
2013 | Šmírák |
2014 | V údolí lišek |
2017 | Podvedená |
2020 | Zmizení |
Charlotte Link je pro mě nečekaný objev. Zaregistrovala jsem se do další knihovny, tentokrát v našem zapadákově (dvacet korun na rok) a při té příležitosti jsem hledala nějakou detektivku, protože nic náročnějšího můj mozek bohužel v současné době nepojme. A byla to překvapivá trefa do černého! Bavila mě dynamika mezi hlavními postavami, Kate je jako vyšetřovatelka originální a zajímavá (rozhodně žadný další Harry Hole, díkybohu), její (osobní) problémy jsou subtilnější. Líbily se mi i příležitostné sondy do uvažování vedlejších postav, což sice bylo místy matoucí, ale přesto přínosné, pokud jde o dynamiku mezi charaktery a posun ve vyprávění. Případ samotný byl zajímavý, byť trochu prvoplánový, uznávám (mizení mladých dívek je prostě jedna z nejatraktivnějších krimi zápletek, co si budem). Rovnou jsem se vrhla na další díl a užívám si to.