Zmizet přehled

Zmizet
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537684/bmid_zmizet-6634295593620.jpg 4 1600 1600

Tři příběhy vyprávěné z pohledu dětí, které se snaží vyrovnat s osamělostí, nepochopením a neuspořádanými rodinnými poměry. První se zaměřuje na křehkého a posléze i hendikepovaného Kubíka, který trpí nezájmem otce a šikanováním staršího bratra. Drobné šarvátky bují i mezi malým Vojtou a zakomplexovanou Pavlínou, kteří žijí s mámou, ale mají každý jiného tátu; napětí mezi nimi pak eskaluje při návštěvě babičky. Třetí text se skládá ze vzpomínek ženy, jíž staré křivdy i neujasněné vztahy s rodiči znemožňují sblížení se sestrou. Vyprávění mistrně vystihuje situace a detaily, jaké si může z dětství pamatovat každý z nás.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizet. Přihlašte se a napište ho.

Damaj
předevčírem 4 z 5

Tři velmi silné příběhy ze života. Škoda, že každému příběhu nebyla věnována celá kniha a nebyl více podrobný.

DavCnuk
24.01.2025 4.5 z 5

Výborně napsaná knížka. Tři příběhy, všechny silné a velice intimní. Věci se dějí a čtenář se s nimi dokáže snadno ztotožnit. Občas se mi pletla podobná jména, ale jinak těžko něco Zmizet vytýkat.

Emberize
20.01.2025 5 z 5

Čtivé a tolik opravdové. !

Každý si později uvědomí, že se choval strašně. Jenže co s tím teď.

Ocenění knihy (1)

2010 - Magnesia Litera (Kniha roku)

Kniha Zmizet v seznamech

v Přečtených2 390x