Zmizet přehled
Petra Soukupová
Tři příběhy vyprávěné z pohledu dětí, které se snaží vyrovnat s osamělostí, nepochopením a neuspořádanými rodinnými poměry. První se zaměřuje na křehkého a posléze i hendikepovaného Kubíka, který trpí nezájmem otce a šikanováním staršího bratra. Drobné šarvátky bují i mezi malým Vojtou a zakomplexovanou Pavlínou, kteří žijí s mámou, ale mají každý jiného tátu; napětí mezi nimi pak eskaluje při návštěvě babičky. Třetí text se skládá ze vzpomínek ženy, jíž staré křivdy i neujasněné vztahy s rodiči znemožňují sblížení se sestrou. Vyprávění mistrně vystihuje situace a detaily, jaké si může z dětství pamatovat každý z nás.... celý text
Povídky Literatura česká
Vydáno: 2014 , OneHotBookInterpreti: Jan Meduna , Daniela Choděrová , Kryštof Hádek
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizet. Přihlašte se a napište ho.
Výborně napsaná knížka. Tři příběhy, všechny silné a velice intimní. Věci se dějí a čtenář se s nimi dokáže snadno ztotožnit. Občas se mi pletla podobná jména, ale jinak těžko něco Zmizet vytýkat.
„Každý si později uvědomí, že se choval strašně. Jenže co s tím teď.“
Ocenění knihy (1)
2010 -
Magnesia Litera
(Kniha roku)
Kniha Zmizet v seznamech
v Přečtených | 2 390x |
v Mé knihovně | 423x |
česká literatura rozvod sourozenci rodinné vztahy osamělost dětský hrdina rodinná tajemství Magnesia Litera zmizení dětí despotický rodičAutorovy další knížky
2020 | Věci, na které nastal čas |
2009 | Zmizet |
2017 | Nejlepší pro všechny |
2015 | Pod sněhem |
2022 | Nikdo není sám |
Tři velmi silné příběhy ze života. Škoda, že každému příběhu nebyla věnována celá kniha a nebyl více podrobný.