Kylandovo vykoupení přehled
Mia Sheridan
Znamení lásky série
Pro Tenleigh Falynovou je každý den v chudém hornickém městečku bojem o přežití, proto doufá, že získá vysokoškolské stipendium a unikne tak krutému životu. O stipendium, které místní těžební společnost udílí jen jednomu studentovi, bojuje i Kyland Barrett, jenž nade vše touží odejít z města, které mu nepřineslo nic než bolest. Ani jeden z nich se nechce k ničemu uvazovat, jediný okamžik ale vše změní. Co se stane, když vyhrát může jenom jeden? Když jen jeden bude moci odejít? A co se stane s tím, který zůstane? Kylandovo vykoupení je příběh o zoufalství a naději, ztrátě a oběti, o bolesti a odpuštění, ale především je to příběh o hluboké a nekonečné lásce...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , BaronetOriginální název:
Kyland, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kylandovo vykoupení. Přihlašte se a napište ho.
Mně se to nelíbilo. 90% procent knihy je depresivní, šedé, smutné, negativní. Čekala jsem oddechovku, místo toho jsem dostala hladovějící děti, nemocné nebo mrtvé rodiče, zlomená srdce, pokusy o znásilnění, chudobu, promočené boty za tuhého mrazu. Je mi z toho nepříjemně ještě teď. Ten happyend mi celý dojem z knihy nevynahradil.
Mě to tedy dostalo. Vše jsem autorce věřila a za níže haněný konec já naopak upřímně tleskala. Také kvituji ukázku pro romantické knihy tak netypického prostředí. Je důležité ukazovat čtenářům, jak asi může vypadat život tam a jak zase jinde. Díky Mio!
„Každý by se naučil cenit si i těch nejmenších radostí, když by se vám z vašich mnohem větších problémů chtělo jenom schoulit se v koutku do klubíčka a prostě to vzdát.“
Kniha Kylandovo vykoupení v seznamech
přátelství láska pro ženy USA (Spojené státy americké) rodinné vztahy chudoba, bída pro dospívající mládež (young adult) horníci, havíři
2015 | Archerův hlas |
2016 | Stingerův pád |
2015 | Leo |
2020 | Sběratel přání |
2020 | Graysonův slib |
Po fantasy knize jsem sáhla po trošku starší baronetce, protože Mia Sheridan, protože Mia je u mě sázka na slzavé údolí. Naštěstí to nebyly potoky slz, ale kapičky ukáply. Mia prostě umí z děje vytahat emoce tak, že máte pocit, že se to děje právě vám a tahle kniha mě teda za srdce rozhodně vzala (ale zase ne tak jako Archer, to bude moje forever srdcovka).
V tomhle díl, což neskutečně cením, se dostáváme úplně mimo milionáře nebo i střední třídu. Příběh se odehrává v chudém hornickém městečku, kde všichni bojují o přežití. Tenleigh žije se svojí sestrou a psychicky nemocnou matkou v rozpadlém karavanu a její jedinou cestou ven je získání stipendia na vysoké škole. Tohle se nezdá být těžkou cestou, než ji ji zkříží Kyland Barrett, které si nepřeje nic jiného než získat právě tohle stipendium a upustil tohle chudobou prorostlé město. Vítěz může být jen jeden!
Celá kniha se v podstatě nese v takovém ponurém prostředí, moc světýlka na konci tunelu vidět není, ale láska, které vzkvétá mezi Tenleigh a Kylandovi je přeci jen neskutečná.
Kniha působí i docela young adultkově, jen je lehce peprnější – tedy pro ty kdo by chtěl s Baronetkami začít a neví kde – tohle myslím, že je dobrý start. Na druhou stranu nečekejte rozkvetlé louky a sluníčka. Příběh je opravdu ponuřejší.
Kniha je prostě plná lásky, ale hlavně je plná smutku, tragédií, psychických problémů, pokusu o znásilnění, první velké lásce a velkých rozhodnutích.