Žoldnéři fantasie - Světy za branami přehled
* antologie , Michael Bronec
Žoldnéři fantasie série
Brány jsou prastaré. Vznikaly spolu s lidským osídlením. A jsou jedním z nejvýraznějších motivů fantastiky. Přechod odněkud někam, poutníci a kontrast dvou světů. Na tom stojí valná většina příběhů; stačí si je rozebrat. V desátém ročníku Žoldnéřů Vám nabídneme brány na mnoho způsobů: ty skutečné - mezi světy - i ty mezi světlem a tmou, mezi dobrem a zlem. Nová generace tvůrců se již vypsala. Tak s nimi nahlédneme až do Srdce temnoty, na poslední FAGRcon či do Perského zálivu. Jako hosta máme Daniela Tučku, motiv bran teoreticky rozpracovali Leonard Medek i Františka Vrbenská! Čtětě a projděte touto branou, jež má podobu knihy...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žoldnéři fantasie - Světy za branami. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Žoldnéři fantasie - Světy za branami v seznamech
v Mé knihovně | 12x |
Část díla
Čemeřice aneb Poslední FAGRcon 2019 | |
Cesta rytíře 2019 | |
Jupí, čerte, pozvi mě dál! 2019 | |
Na letním bytě 2019 | |
Případ noci svatojánské 2019 |
Zdařilý ročník fantasy povídek od českých autorů, spisovatelů i pisálků. Velkým překvapením pro mě byla vydařená hostující povídka D. Tučky, jehož díla si doposud u mě moc oblíbenosti nezískala. Však povídek zdařilých je tu povícero!
Opět musím ocenit doslov pana Medka a jeho zamyšlení, co vlastně brány znamenají.