Zornička přehled
Zuzana Štelbaská
Autorka Zuzana Štelbaská prináša pre malých čitateľov krásne a inšpiratívne príbehy malého dievčatka s prekrásnym menom Zornička. Zornička nadovšetko miluje svoju záhradku, je pre ňu tou najkrajšou na svete. Každý deň sa v nej hráva a odhaľuje nové a nové zákutia. Do rodiny pribudne psík Titi a mačička Líza, s ktorými spolu objavujú, čo robí v záhrade krtko, ježko, ako pracujú usilovné mravce, zisťujú, prečo je netopier taký užitočný i ako sa majú drobné pavúčiky. Ak sa chcete zblízka pozrieť a dozvedieť sa, ako to bolo s malinkými húsatkami, protivnou osou či záhradou v izbičke, otvorte si túto knižku plnú prekrásnych farebných ilustrácií a hneď ste tam... Kniha Zornička je druhou knihou talentovanej spisovateľky Zuzany Štelbaskej. Príbehom vás sprevádzajú nádherné a pestré ilustrácie Evy Chupíkovej.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zornička. Přihlašte se a napište ho.
Tohle je poklad! Vypůjčila jsem si knížku, protože mě zaujaly ilustrace. Ale ten text je taky úžasný!
Autorka s takovou lehkostí dokáže probudit fantazii, že se rázem spolu s Jitřenkou a jejími zvířecími kamarádkami ocitnete v podzemních chodbách krtka, zabloudíte v bludišti z okvětních lístků růže, pavouk vás kolébá v jeho sítích... Vnímáte všechny barvy, zvuky a vůně. To je opravdu pohádka!
Knížku určitě koupím, aby počkala na naši Adélku, která je na ni zatím ještě malá. :-)
Kniha Zornička v seznamech
2019 | Kapky na kameni |
2022 | Stane se zázrak |
2018 | Filípek |
2014 | Mami, kup mi psa! |
2015 | Zornička |
Nejdřív jsme si se synem půjčili v knihovně Filípka a až potom Jitřenku, ale ničemu to nevadilo. Milé knížky s milými ilustracemi. Pro syna je to akorát vhodná délka příběhu, skoro na každé dvojstraně obrázek, což mu taky vyhovuje. Zajímavý příběh plný dětské fantazie a lásky k přírodě a všemu živému.