Zoznam hostí přehled

Zoznam hostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539500/bmid_zoznam-hosti.jpg 4 669 669

Veselá zábava na ostrove vyústi do nečakanej tragédie... "Všetci majú tajomstvo. Všetky majú motív. Jeden hosť neodíde z tejto svatby živý." Jedného letného dňa sa opustený ostrov pri divom pobreží Írska stane dejiskom veľkolepej udalosti: najbližšia rodina, príbuzní a priatelia sa zídu, aby oslávili svadbu majiteľky časopisu Jules a atraktívneho herca Willa. Všetko je perfektne a do najmenších detailov naplánované a zdá sa, že to bude dych vyrážajúca slávnosť. Drsná príroda, tma, zradné rašeliniská a povesti o dávnych úmrtiach na ostrove naplnia však všetkých prítomných strachom a bázňou. Medzi hosťami čoraz častejšie prepuká závisť, žiarlivosť, nenávisť a dávno pochované nepriateľstvá. A krátko po tom, ako sa začne krájať svadobná torta, vonku pri močarinách objavia telo jedného z účastníkov svadby. Strhujúci a zamotaný triler v duchu klasiky od Agathy Christie je prepracovaný do najmenších detailov a udrží čitateľa v napätí až do úplného konca. Kto neželal šťastnému páru radostnú budúcnosť? A čo je ešte dôležitejšie, prečo?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zoznam hostí. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (173)

lulucinax
27.09.2024 4 z 5

Kdo by chtěl najít mrtvolu na své svatbě, hm? Asi nikdo. To je tak, když se na svatbu pozvou spolužáci ze školy a vzpomíná se na tehdejší léta a staré křivdy. I když si myslím, že spousta těch hochů se stále chovala pubertálně.
Každá z postav má tajemství a kdo ho nemá? V knize se pomalu odtajňují. Sem tam přitažené za vlasy, ale jinak spokojenost. Přestože mi žádná z postav nepřirostla k srdci, ale pro některé jsem měla pochopení. Líbila se mi atmosféra ostrova a divoká příroda.
Kniha mi ležela v knihovně téměř tři roky, tak jsem ráda, že už je přečtená. Celkově velmi fajn, čtivý a napínavý thriller plný tajemství. Trochu mi připomněla autorky knihu Štvanici, kde se řešilo snad ještě víc kdo a co s kým.

monishek
21.09.2024 4 z 5

Prvni polovina knihy me tedy moc nebrala. Pripadalo mi to jak telenovala, ale pak se to nastesti zacalo rozjizdet a pribeh dostal spad. Druha polovina uz byla razantne lepsi. Nakonec docela dobry pribeh. Hodnotim jako lepsi prumer 3,5 hvezdy


SSTknihy
01.09.2024 4 z 5

Odlehlý ostrov u irského pobřeží, uzavřená společnost, blížící se bouře a nad nehostinnými rašeliništi se vznáší duch temné minulosti.
Autorka má svůj charakteristický styl - krátké kapitoly, vyprávěné v ich-formě jednotlivými postavami. Děj rychle střídá úhly pohledu a čtenář postupně proniká do vztahů mezi účastníky. A že jsou ty vztahy pěkně propletené! Navíc plné nedůvěry, závisti, předstírání, strachu, obav, zloby a především tajností. Tajností, které s každou další hodinou vybublávají čím dál víc na povrch a zdánlivě nevinná svatba se pomalu, ale jistě mění v boj o přežití. Brzy nastane okamžik, kdy se jeden z přítomných rozhodne pomstít.
Líbila se mi ta postupná gradace napětí, pomalé odhalování minulosti i rozuzlení. Podobnost s Agathou Christie čistě náhodná :-) Musím ale přiznat, že předchozí Štvanice mě bavila o kousek víc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

10.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2020 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)


Kniha Zoznam hostí v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených878x
ve Čtenářské výzvě151x
v Doporučených27x
v Knihotéce362x
v Chystám se číst387x
v Chci si koupit65x
v dalších seznamech2x