Zrušený rok – Deník 2020 přehled

Zrušený rok – Deník 2020
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539504/bmid_zruseny-rok-denik-2020.jpg 3 104 104

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj obvyklý vztek na Veroniku a Martina - stejně jako můj oprávněný pocit křivdy - třeba aspoň někdy vystřídán obyčejným vděkem? Vděkem za to, že se mi mnohaleté lásky a mnohaletého přátelství vůbec dostalo? Dnes začíná meteorologický podzim, básnický čas podzimních polí bolestných. No uvidíme. Rok 2020 byl pro valnou část obyvatel této planety zřejmě tím nejpodivnějším a bohužel mnohdy i tím nejbolestivějším obdobím, jaké kdy zažili. Rokem, který všechno změnil - i když byl většinu času zrušený. Tři sta šedesát pět dní v životě české společnosti, tři sta šedesát pět dní v životě spisovatele, otce, bratra, syna, partnera nebo sázavského občana. Jeden rok Michala Viewegha.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrušený rok – Deník 2020. Přihlašte se a napište ho.

Vendula39
01.09.2024 audiokniha 2 z 5

Od Viewegha už mám načteno nějaké tituly, vždy jsem byla spokojená, to se však změnilo s následujícím deníkem. Od poloviny roku se mi zdálo, že se dny opakují a skoro nic nového nelze očekávat. Občasná sebeironie však zvedla autorovi laťku, dozvěděla jsem se i mnohé události z pohledu stárnoucího muže a jaký může být rozchod, jakožto i život ubíjející.

mila2411
07.11.2023 4 z 5

Moc jsem nečekal, ale celkem zábavné a rychlé počtení. Z Viewegha "po aortě" jedna z mála knih, které se daly bez velkého sebezapření dočíst.

micha-ella
05.02.2023 1 z 5

Jalové informace převážně o tom, kde, kdy a s kým pan autor ráčil být, co ráčil obědvat nebo večeřet a kdo se na večeři případně neráčil dostavit.
Ráda čtu deníky a myslela jsem, že pan Viewegh si už ve svém věku vezme k svému opravenému srdci připomínky kritiků i čtenářů, aby se přestal chlubit, jak je bohatý, jak umí psát, jak má plnou svojí pětihvězdičkovou stodolu... Nepřestane.
Snob. Tož tak.

Zeptejte se Michala Viewegha...

13.05.2021

Michal Viewegh: Zrušený rok – Deník 2020

05.05.2021

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021

Když čtu v novinách o nejrůznějších internetových konspiračních teoriích (dnes aktuálně o koronaviru), začíná mě bezmála trápit, že jsem coby spisovatel, ještě nikdy žádnou konspirační teorii nevymyslel. Tak to dnes napravím: Aby bylo jasno, koronavir zanesl do Číny během své nedávné návštěvy prezident Miloš Zeman, který to před tím chytnul v Lánech od Ovčáčka. Mé tajné zdroje blízké Hradu uvádějí, že virus měl mít údajně i Mynář, ale u toho se díky oleji z oregana, který si každý den natíral obě prsní bradavky, nakonec nákaza neprojevila. (A jestli to někdo smaže i tady v mém osobním počítači, tak to jsme jaksi v prdeli všichni.)

Koupím své přítelkyni Huawei - jeho baterie snad vydrží déle, a ještě mi všechny její hovory a esemesky budou prý v Pekingu zdarma archivovat. :-)

... odcituji spisovatele Evana Kennedyho, Co se lásky týče, napadá mě myšlenka, že člověku stačí mít někoho, kdo si pamatuje, kolik kostek cukru si dávám do kávy.

Kniha Zrušený rok – Deník 2020 v seznamech