Ztracená v galábii přehled

Ztracená v galábii
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449377/bmid_ztracena-v-galabii-HqP-449377.jpg 4 118 118

Příběh mladé české ženy, která se po ovdovění zamilovala do atraktivního a pozorného Araba, souhlasila se svatbou, ale brzy poté zjistila, že se její život naprosto změní. Odjíždějí do Egypta a je nucená se nejen sžívat s novou rodinou, ale především s naprosto odlišným životním stylem, jehož součástí je samozřejmě přijetí islámu, oblékání a spousta dalších věcí, na které Evropanka není připravená. Poté, co její nový manžel zahyne, se vrací domů. Brzy se však na ni začínají obracet ženy, jež po špatných zkušenostech a krachu manželství s Araby přišly o své děti, které si bývalí manželé chtějí ponechat, nebo je unesli do své země. Začíná série neuvěřitelných dobrodružství, kdy hrdinka souhlasí, že nešťastným ženám pomůže, využívá své znalosti jazyka a prostředí, vydává se do Egypta a pomáhá matkám děti unášet zpět do Česka, což je samozřejmě spojeno s mnoha riziky… Kniha je zajímavá nejen svým příběhem, ale i tím, jak otevřeně líčí všechna úskalí, která plynou z naprosté odlišnosti kultur, a většinou po svatbě a příjezdu do nové země zaskočí zamilované a nepřipravené ženy. Mnohdy se také po svatbě naprosto změní chování manžela, a pokud se žena chce rozvést a vrátit domů, častokrát přijde o dítě.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracená v galábii. Přihlašte se a napište ho.

veronika9143
22.09.2024 4 z 5

Svižně napsaná kniha, kde se zbytečně nic moc nepodstatného nerozvádí a přeci se dozvíte všechno, co potřebujete. Je to spíše zpověď ženy, která má potřebu upozornit na to, že kulturní mix manželství, většinou nedopadá moc dobře. Je to velmi logické, rozdílná výchova a pohled na svět, se málokdy podaří skloubit dohromady. Bohužel touha poznávat něco jiného a mylné přesvědčení, že to zrovna já zvládnu, končí většinou špatně. Pak se k tomu přidají děti a je o problém postaráno.
Kniha sama o sobě nemá nějaký velký příběh, doporučila bych jí někomu, koho zajímá muslimský svět a dívkám, které mají život před sebou a uvažují o vztahu s cizincem s vírou v Alláha.

hzd
24.08.2024 5 z 5

Knížka se mi líbila. Zajímavý pohled na to, jak se žije v arabském světě jak ženám tak mužům.

KaLiBi
02.08.2024 4 z 5

Příjemná kniha, která se dobře čte a rychle ubíhá. Styl se mi líbil, příběhy byly čtivé a srozumitelné. Doporučuji.
“Rytíře, prince na bílém koni, ochránce, prostě chlapa, jakých se vyskytuje hodně na filmovém plátně, ale zoufale málo v reálném životě."
“Každá zamilovanost se časem přetransformuje v jiný cit. Když máme štěstí, tak v přátelství, ale dost často v lhostejnost nebo také v nepřátelství či dokonce nenávist."
“Uniforma krade tvář."
“Domy bez střechy jsou v Egyptě běžné. Když totiž dům nemá střechu, nemusí se z něho platit daně, protože nejde o dokončenou stavbu."
“Když pocházíme ze země, kde ženy odjakživa bojovaly za svou rovnoprávnost, nemůžeme se nechat uvrhnout na tak nízkou úroveň, na jaké u nás ženy nikdy nebyly."

Knižní novinky (34. týden)

16.08.2020

Kniha Ztracená v galábii v seznamech