Ztracené vzpomínky přehled

Ztracené vzpomínky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531111/bmid_ztracene-vzpominky-65b9645c7a3cf.jpg 4 24 24

Je to jen v její hlavě, nebo se to skutečně stalo? Od autorky bestselleru Kroniky prachu. Představ si, že přijdeš k lékaři se zlomenou rukou a na rentgenu se zjistí, že jsi v minulosti měla zpřelámané snad všechny kosti v těle. A ty přitom netušíš, kdy se něco takového mělo stát. Představ si, že se nastěhuješ do nového bytu a ve zdi koupelny najdeš schovaný svůj vlastní deník. Zápisy v něm jsou skoro dva roky staré a ty si nevzpomínáš, že by sis něco takového kdy psala, natož že bys v tom bytě už někdy byla. Představ si, že najednou poznáváš lidi, které jsi nikdy předtím neviděla. Představ si, že slyšíš věty, které nikdo neřekl. A přitom si jsi jistá, že je neslyšíš poprvé. Co potom? Začneš pochybovat o svém duševním zdraví, nebo o světě, ve kterém žiješ?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Gemmas Gedanken , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené vzpomínky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Etule
07.06.2024 4 z 5

Tady půjdu trochu proti proudu, když budu tvrdit, že se mi to líbilo o něco víc než Kroniky prachu. Nápad byl zajímavý, děj mě vtáhl a chtěla jsem vědět víc a víc víc. :D Celkem dlouho jsme čekali na jedno setkání, které mě trošku zklamalo neb se choval jako debil. Nicméně jsem mu odpustila, když si to pak uvědomil. Konec byl sice takový dost o štěstí, nevím jak jinak to vyjádřit. Taky byl trochu moc zrychlený, ale nakonec mi to až tak nevadilo.

jitka_dankova
27.05.2024 5 z 5

Dívčí čtení s netradičním detektivním pátráním a špetkou romantiky. Tahle rozvláčně psaná knížka je opravdu určená především mladým dívkám, které rády čtou romantiku a chtějí si ji jen okořenit něčím detektivním a trochu napínavým. Styl psaní mi velmi připomínal jiné autorčino dílo "Kufr z nebe", takže kdo jej četl a oblíbil si jej, tomu bude vyhovovat i tohle pátrání po vzpomínkách, kde je romantika taky až na druhé koleji. Vážně, nečekejte romantiku jako v "Kronikách prachu", jinak budete zklamaní, tady je opravdu hlavním motivem pátrání. Hlavní hrdinka si dává dohromady jeden střípek drobností za druhým a sama se brzdí v tom, aby zjistila všechno najednou (pochopíte proč). Sama sebe jsem překvapila, když jsem si tohle "dívčí" detektivní pátrání vlastně užila. Obvykle upřednostňuji romantiku nad detektivkou a ne naopak. Oceňuji, jak autorka vystavěla celý ten svět v nedaleké budoucnosti a občas mi zdravě přeběhl mráz po zádech, když jsem si uvědomila, že by se tohle klidně mohlo někdy stát (vždyť i umělou inteligenci si lidé moc neuměli představit a teď si ji nosí v kapse v mobilu jako poradce). Pro otrlé čtenářky detektivek a thillerů a sci-fi to nebude, fakt ne... ale pro mladé dívky, které si chtějí přečíst něco rádoby detektivního, ale odlehčeného a pozvolna postupujícího, je to rozhodně zajímavá volba.


alka1
24.05.2024 2 z 5

První část knihy příliš rozvláčná,500 stran je zbytečně moc. Nápad s kontrolou myšlenek dobrý,ale řešení divně komplikované a nereálné. Opakovaná klišé,opakující se situace a repliky. Role některých postav nejasné,bez překvapení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracené vzpomínky v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst145x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

pro děti od 14 let

Autorovy další knížky

Lin Rina
německá, 1987
2019  87%Kroniky prachu
2020  84%Pár stránek navíc
2021  72%Limea
2022  74%Kufr z nebe
2024  77%Ztracené vzpomínky