Ztracené vzpomínky přehled
Lin Rina
Je to jen v její hlavě, nebo se to skutečně stalo? Od autorky bestselleru Kroniky prachu. Představ si, že přijdeš k lékaři se zlomenou rukou a na rentgenu se zjistí, že jsi v minulosti měla zpřelámané snad všechny kosti v těle. A ty přitom netušíš, kdy se něco takového mělo stát. Představ si, že se nastěhuješ do nového bytu a ve zdi koupelny najdeš schovaný svůj vlastní deník. Zápisy v něm jsou skoro dva roky staré a ty si nevzpomínáš, že by sis něco takového kdy psala, natož že bys v tom bytě už někdy byla. Představ si, že najednou poznáváš lidi, které jsi nikdy předtím neviděla. Představ si, že slyšíš věty, které nikdo neřekl. A přitom si jsi jistá, že je neslyšíš poprvé. Co potom? Začneš pochybovat o svém duševním zdraví, nebo o světě, ve kterém žiješ?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Fragment (ČR)Originální název:
Gemmas Gedanken, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené vzpomínky. Přihlašte se a napište ho.
Upřímně, trochu jsem se v tom ztrácela plus výrazné zhoršení oproti Kronikám prachu ( které jsem ostatně dočetla a hned začala číst znovu jak to bylo dokonalé). Ale jinak docela účinné na zabíjení nudy. Takže good.
Začetla jsem se v podstatě hned od první stránky a dalších 550 jich uteklo jako voda. Děj příjemně gradoval, nenarazila jsem na hluchá místa. Konec byl sice trochu moc rychlý, ale celkový příjemný dojem z knihy mi to nepokazilo.
Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)
31.03.2024
Kniha Ztracené vzpomínky v seznamech
vlaky káva rodina budoucnost nemocnice, špitály romantika ztráta paměti, amnézie mapy deníkové záznamy přátelé sci-fi romány přístroje
2019 | Kroniky prachu |
2020 | Pár stránek navíc |
2021 | Limea |
2022 | Kufr z nebe |
2024 | Ztracené vzpomínky |
(SPOILER) Ušla jsem ale jen pár kroků, když jsem uprostřed obýváku do někoho vrazila. Ezra se na mě šokovaně otočil a já se chytila za srdce , které mi bolestivě bušilo do žeber.
,,Vy jste se snad všichni zbláznili! Vyjela jsem na něj. ,,Co to má být? Den otevřených dveří u Gemmy?
,,Myslel jsem, že se něco stalo, Bránil se Ezra ostrým tónem jako já.
Vzdala jsem to ,,Jenom se mi zdá, jako by si všichni mysleli , že když mají klíče , můžou se tu kdykoliv jen tak objevit.
Woww! Lin Rina to prostě umí! Tahle bychlička obsahuje tolik akce, emocí, překvapení ale i…zklamání. Celkově to byla neuvěřitelná jízda.
Nikdy jsem zatím nečetla něco podobného. No abych byla upřímná ani bych v takovémhle světe nechtěla žít. A to přitom je jenom o nějakých čtyřicet let :D
Samozřejmě je super žít ve světě kde jen všechno “dokonalí- ježdění v elektrických vlacích, zakázaný alkohol, všude příroda. Ale přijde mi že autorka opravdu hezky vystihla jak se během jedno dne může totálně ztrhnout opona s realitou. Všechny postavili byli fantastický. Gemma, Vika, Jessy, Ezra, Tom…no a samozřejmě bych nemohla zapomenout i na šíleného doktora Olivera. S ním se člověk nikdy nenudí :D
Od začátku do konce mě celá knížka fascinovala. Celí ten námět je prostě geniální vymazání vzpomínek, nacházení deníků ve zdi koupelny…
Tenhle svět má svojí dokonalou atmosféru- Parta přátel v moderním světě proti celému lidstvu.
A ačkoliv se mi knížka vážně moc líbila…tak stejně bych jí dala pod kroniky prachu. Blíží se k tomu ,ale kroniky prachu byli postě takový svižnější. U kronik prachu mě to bavilo od začátku do konce zato tady bych to popsala nějak takhle: (Začátek)- fajn, rozjezd-(Prostředek)-trochu nuda-(Konec)-zhruba posledních stopadesát stránek-BOMBA!!!
Oproti K.P. jsem jí četla fakt dlouhooo.
Tenhle začarovaný kruh mi přišel fakt legrační. Gemma si celou knížku stěžuje že nemůže spát. Nejsem žádný doktor abych viděla v čem je problém. Pane bože kdybych vypila tolik kafe jako ona už bych nejspíš neusla nikdy. Gemma to už trochu moc přeháněla. Co to jako je: ,,Nemohla jsem usnout a tak jsem vstala někde uprostřed noci a šla si uvařit pořádný hrnek kafe?!
Ačkoli se vlastně všechny Screeningy myšlenek založili na tom aby u člověka zjistili jestli netrpí nějakými nemoci, myšlenkámi na sebepoškozování/sebevraždu, závislost atd. Tak si myslím že někde udělali obrovské chyby. Protože Gemma byla teda případ. O závislosti na tolik kafi ani nemluvím. Ale ona se dočista utápěla v depresii a to její zakrývání stop po tom jejím deníku?! No dost se divám že to nikdo neřešil protože bych nechtěla vidět pohled na její ruce který museli být tak pořezaný že se toho nedalo nevšimnout.
Jsem jediná která se v tom nějak moc ztrácela? Protože jsem do teď vlastně nepřišla proč Gemmě vymazali rok a půl života. Ona se setká s lidmi který jí můžou odpovědět na všechny otázky. Rok a půl se s ní neviděli a ona i oni jsou úplně ,,Oukej. Super jsi zpátky. Tak jdeme zachránit svět.?! Já na jejím místě bych všem vymlátila duši dokud bych se nedozvěděla o nejmenším detailu :D
A pak tu je náš slavný “Náklaďák který jako scéna a zápletka byla super ale nějak mi nejde do hlavy že by za tím stálo všechno…
Ale všechno to do sebe tak nějak hezky zapadalo. Jediná věc z které jsem fakt zklamaná je konec…Proč? Celá knížka byla super a dlouhá ale proč konec byl napsaný do čtyřech stránkách ?!
Ten byl opravdu sakra blbej. On byl fajn ale čekala jsem mnohem delší a těžší konec…
Ale abych jí tu jen celou nezkritizovala důvod origamy ptáčků a znaku prostřelených šípů byl geniální :D
Názvy kapitol byli tak super třeba “vánoční trh uprostřed léta nebo “sešit ve zdi.
Knížku jsem si jinak moc užila a je mi skoro líto že jsem jí už dočetla. Uměla bych si představit že by mohla být i dvojka.
P.S. V dobu kdy jsem četla Ztracené vzpomínky jsem dostala Kafe rostlinku okamžitě mi bylo jasný jak se bude jmenovat. Gemma :D
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)