Ztracený svět (komiks) přehled

Ztracený svět (komiks)
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462756/bmid_ztraceny-svet-komiks-F6q-462756.jpeg 4 48 48

Victoria Regina série

< 2. díl >

Kreslíř Petr Kopl připravil komiksovou adaptaci známého románu sira Arthura Conana Doyla. Profesor Challenger se vydává s celou výpravou do povodí Amazonky, aby dokázal svůj dřívější objev, který vědecký svět naprosto odmítá. V džungli naši hrdinové objevují ztracený svět, kde dosud žijí dinosauři a jiná prehistorická zvířata. Je to však nanejvýš nebezpečný svět a celá expedice se zvrhne ve zběsilý útěk. Dobrodružství končí triumfálním návratem do Londýna a profesor konečně může podepřít svá tvrzení nezvratnými důkazy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený svět (komiks). Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

Rawen616
22.06.2024 1 z 5

Zřejmě pokus pojmout klasiku s humorem jako se to kdysi povedlo třeba u filmu Tajemný hrad v Karpatech apod. Ale bohužel zůstalo jen u pokusu. Mohlo to být fajn převedení klasiky pro dětského čtenáře. Kresba totiž spíše svádí zařadit tenhle komiks spíš pro mladší čtenáře. Na to se tam ale až příliš nešetří krví a vedou se dialogy o tom, že silnější pes m.dá apod. Výsledkem je tak podivný kočkopes který je pro dospělého infantilní, pro děti příliš drsný a pro člověka který má rád klasiku a nevadí mu jí trochu zparodovat to je zase poněkud málo vtipné. Ale můj dojem je asi dost subjektivní - Koplově kresbě a "humoru" jsem nikdy moc na chuť nepřišel.

ZaječíNožičky
12.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Na tomto komiksu se mi líbí grafické zpracování a hlavně jedna scénka kde se Joseph Merick ptá Lorda Johna Roxtona proč si sebou bere tyhle psi když nejsou bojová rasa. A John na to že bojovou rasu by to snědlo a tahle uteče ,takže když pes začne utíkat snažte se ho předběhnout. Potom se mi líbí že komiks je srandovní a dobrodružný. Velmi doporučuji si přečíst.


JAnD
13.02.2023 5 z 5

Kopla jsem objevil ve Čtyřlístku a pak narazil na tento komiks. Některé věci si mohl možná odpustit, ale jinak je příběh prošpikován množstvím narážek na jiná díla - budu se muset po sérii Victoria Regina ještě podívat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracený svět (komiks) v seznamech

v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x