Zvířata a rostliny v lese přehled
Peter Wohlleben
Průvodce přírodou od známého autora, jehož tituly figurují na žebříčku bestsellerů. Tato výpravná barevná kniha obsahuje výběr nejčastějších druhů ze světa zvířat, rostlin a hub, který autor doprovází zasvěceným výkladem obohaceným o řadu zajímavých podrobností. Praktická příručka na výlety do přírody.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvířata a rostliny v lese. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá studie. Překvapily mě veverky. Ale jako celek je to velmi povedené. Naše lesy by se možná ještě daly zachránit.
S tímto autorem je to poznávání přírody příjemnější, lidštější a nenásilné, zkrátka takové jednodušší. A za to si zaslouží obrovské uznání. Vždyť i ty lišejníky dokážeme po přečtení této knihy docela dobře rozlišit a určit, což by mě nikdy předtím nenapadlo.
Kniha Zvířata a rostliny v lese v seznamech
ekologie příroda zvířata, fauna rostliny, flóra lesy
2016 | Tajný život stromů |
2017 | Citový život zvířat |
2018 | Moudrost lesa |
2018 | Tajná síť přírody |
2017 | Les - Návod k použití |
Celkově zklamání, taková encyklopedie lesní fauny a flory pro začátečníky, trochu mě to připomnělo prvouku :). Čekala jsem kompaknější informace o životě v lese, ale moc nového jsem se nenaučila a to nejsem žádný odborník na určování květin a zvířat
Na s.175 je uvedeno, že mladé výhony náprstníku červeného lze jíst, vzhledem k jeho jedovatosti o tom dost pochybuji, stejná věta je u vrbovky úzkolisté, což je uvěřitelnější. Tiskařský šotek tedy asi řádil, jen doufám, že to nikdo nebude zkoušet.