10 napínavých únikovek

recenze

10 napínavých únikovek (2024) 5 z 5 / bajub
10 napínavých únikovek

Jestli máte doma malého luštitele záhad, zbystřete - Honza Smolík totiž vydal již druhou knihu únikovek, kterou si užijou nejen děti, ale i dospělí.

Tentokrát nás zavede například na karneval, na drakiádu, do školy, do strašidelného hradu, pod moře, ale také třeba na mezinárodní letecký závod v Paříži roku 1913 či mezi indiány. A abych nezapomněla, budete potřebovat tužku a papír.

Principem všech deseti únikovek je dostat se ven z uzavřené místnosti, odkud vede cesta prostřednictvím splnění čtyř úkolů.
Hádanky mají často podobu slovních hříček, číselných kódů, hledání předmětů nebo malých výřezů z obrázků či bludišť. Pro zpestření si můžete nastavit čas - my jsme vzhledem k dceřině věku nic nestopovali, šlo nám jen o to si doprodružství pořádně užít. Kniha je primárně určena pro děti od 7 let - pokud má dítě pracovat samostatně musí umět číst a psát. Náročnost úkolů je různá, někteté Prdislava zvládla sama, některé s naší dopomocí a u některých jsme se zapotili i my dospělí. Pro ověření správnosti je pak na samém konci uvedeno řešení jednotlivých úkolů.

10 napínavých únokovek hodnotíme jako zábavné, hravé, veselé a velmi chytlavé čtení, navíc je to za mě i skvělá, a hlavně zábavná forma pro práci s textem - dítě totiž musí text (byť kratinký) opravdu vnímat, aby bylo schopno najít řešení. Takže si umím tuhle knihu představit jako zábavné zpestření čtenářských lekcí na první stupni ZŠ.


10 napínavých únikovek 10 napínavých únikovek Jan Smolík

Milujete záhady a nenecháte si ujít žádné dobrodružství? Máte chytrou hlavu a hádanky jsou váš život? Nic vám neunikne a chcete všemu vždy přijít na kloub? Tak neváhejte a vyřešte s námi deset zapeklitých případů v této knize plné... více


Komentáře (0)

Přidat komentář