Annemone: Volání pravdy
recenze
ANNEMONE: Volání pravdy (2024) / Anet_jan_bookAnnemone: Volání pravdy je 1.díl z duologie.
Je to pohádkový příběh plný magie, moci, tajemství a lásky v milostném trojúhelníku.
Zaujala mě obálka a anotace této knihy. Je to označené jako Dark romantasy.
Příběh je o mladé Annemone, která se narodila s nadpřirozenou mocí. Snaží se získat informace o moci, které vládne a o původu její rodiny ale její matka se nechce o tom bavit. Jednoho dne když Annemone slaví své 20-té narozeniny za záhadných okolností její matka zemře. Toho dne ale potká záhadnou dívku Coru, která nechtěně dovede Annemone do jiného světa, konkrétně na ostrov Hivránie, kde vládne krutý král Arlen. Je to ostrov, ze kterého pochází a má tak možnost zjistit svůj původ a další informace, které se snaží nalézt. Král má dva syny, prince Drittana a Blaze, a proto když se dozví co je Annemone zač, hodlá jí provdat za jednoho ze svých synů. Annemone využije svého osobního kouzla a opustí stěny hradu společně v doprovodu obou princů. Vydává se tak na cestu dlouhou, plnou překážek a tajemství.
Byl to zajímavý příběh od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Magie a celé okolí ostrova mě neskutečně vtáhlo a užívala jsem si každou chvilku, která mě dostávala na jiná místa. Skvělé popsané a vykreslené postavy ze kterých až mrazí. Je to taková pohádka ve které všichni vládci mají nadpřirozené schopnosti. Je plná kouzelné magie, včetně černé magie, zrady, honem za rodinným tajemstvim, zjištění kdo doopravdy je a jako třešnička tam je romantická linka, která je složená z milostného trojúhelníku se špetkou erotiky.
Moc mě to bavilo a dle konce nás čeká další díl, na který se už teď moc těším.
Je to nenáročné romantasy, které si užijete se vší parádou. Pokud chcete něco nenáročného, romantickeho a zároveň magického, je to to pravé.
ANNEMONE: Volání pravdy Vladislava Heroutová
Přála si jen znát pravdu. Netušila však, kam ji osud zavane. Mladá Annemone, která se stejně jako její maminka narodila s nadlidskými schopnostmi, touží poznat pravdu o svém původu. Ta je jí ale celý život odpírána a když na sv... více