Antihrdina - Killian Black
recenze
Krutý ráj (2024) / TerezaMondeková,,Svět nezná pověsti tak truchlivé,
nad onu Romea a Julie."
,,Ten hlas mí irský přízvuk. Krve by se ve mně nedořezal.
Otočím hlavu a zjistím, že ne sedadle vedle mě sedí on. Usmívá se jako nějaká testosteronová verze Kočky Šklíby.
Supervulkán.
Alias Liam Black.
Alias nejmocnější, nejhorší a nejbezohlednější mafián na obou stranách Atlantiku.
Muž, kterému jsem ukradla náklaďák plínek.
Do prdele."
,,Dobře, Liame, proč jsem -"
,,Killian."
Důraznost s jakou mě přeruší, je zarážející. ,,Prosím?"
,,Říkej mi Killiane."
Čekám, že mi to vysvětlí, ale on mlčí.
,,Proč bych ti tak měla říkat, když se tak nejmenuješ?"
Na tváři mu zacuká sval. Dívá se na mě mlčky tak dlouho, že se málem nervózně zasměju, ale nakonec promluví: ,,Jenže já se tak jmenuju."
,,Já taky vím, kdo jsi, mafiáne. Všichni v tomhle městě to vědí."
,,Neřekl jsem kdo, děvče. Řekl jsem co."
Jeho slovní hříčky mě začínají rozčilovat. ,,Jaký je v tom rozdíl?"
,,Velký, zlodějíčku," zamumlá.
Neznáte ho.
Myslíte si, že ano, ale mýlíte se.
Jediné, co znáte je jeho jméno, ale i to je lež.
Je král Bostonu, pán zločinců, vládce říše podsvětí. Nebo není?
,,Aha. Takže bude drzá," zasměje se. ,,Říkal jsem si, s čím na mě vyrukuješ. Většina lidí v tvé situaci volí popírání. Pak začne smlouvání." Odmlčí se a jeho úsměv se vytratí. Hlas mu klesne o oktávu níž. ,,Pak přijdou slzy."
,,Ze mě slzy nevymáčkneš. A jestli si myslíš, že se tě bojím, tak jsi na velkém omylu."
Povytáhne obočí. ,,Nestal se ti nedávno úraz hlavy? Protože jedině to by logicky vysvětlovalo, proč se mě nebojíš."
Pak se mu do cesty postaví ona. Malá dívenka, která měla odvahu ho okrást. Ta malá, drzá zlodějka se rozhodla, že celé jeho království spálí na popel... i s ním.
,,Fascinuju tě. Jenom si to nedokážeš připustit."
Jsem tak rozčílená, že se mi chce křičet. Ovládnu se a řeknu: ,,Musela bych být šílená, aby mě někdo jako ty fascinoval."
,,Potom jsi šílená," pokrčí rameny, jako by na tom nesešlo. ,,Ale ty jsi taky zajímavá."
Další kotrmelec jeho chore mysli. On si myslí, že jsem zajímavá? ,,Haló, okradla jsem tě."
,,Já vím. A to tě dělá zajímavou."
Je tu ale malý problém... Bezpodmínečně ji chce. Udržet si ji by byla sebevražda. Přivlastnit si ji celou a napořád by rozpoutalo válku.
Přejede palcem sem a tam po pulzující žíle na mém krku. ,,Chci nahmatat tvůj tep."
Hledím na něj s bušícím srdcem. ,,Proč?"
,,Protože chci vědět, jak se zrychlí, když tě políbím."
Ona je dcerou kápa newyorské italské mafie.
On je staronový boss irské mafie.
Prohlásit ji za svou by porušilo všechny kodexy cti a odporovalo by to zbytku zdravého rozumu, který má.
Ale na druhou stranu, koho baví dodržovat pravidla?
,,Nebo jak dlouho mě budeš trestat za to, že ti připomínám tvého otce."
Tváře mi vzplanou ještě víc. Srdce mi vyskočí, až do krku. Nesnáším, že mě dokáže takhle přečíst. Že toho o mně ví tolik. Všechny ty bolestivé, osobní věci, které by vědět neměl.
Nenávidím to a nenávidím i jeho.
,,Navždy," řeknu plameně. ,,A není to tím, že bys mi ho jenom připomínal. Ty jsi on. Jen v jiném těle."
,,Od chvíle, kdy jsem ho spatřila, jsem věděla, že impozantní pan Black je blesk a já hromosvod.
Byla jsem stvořená k tomu, abych přitáhla jeho úder.
Tak dobře, mafiáne. Chceš si hrát? Máš to mít.
Ale vyhraju já."
,,K čertu s Ryanem Reynoldsem.
Nejsem vtipný. Nejsem okouzlující. A rozhodně nejsem sebemrskačský.
Jsem Killian, sakra, Black."
,,Nejsem žádný kluk," poznamenám nevrle. Jsem muž. Já si na nic nehraju. Vím, kdo jsem, co chci a co jsem ochotná udělat, abych to dostal. A vím, že jsem ochotný udělat cokoli, abych dostal tebe.
Sakra! Další posedlost! Já mám prostě slabost pro sexy alfa samce!
Bála jsem se, aby nebyl druhý díl slabší, ale mé obavy byly úplně zbytečné! Byla to zatraceně úžasná jízda! Začetla jsem se okamžitě a nemohla knihu odložit. V prvním díle mi trochu víc chyběla ta mafiánská linka, ale tady rozhodně ne. V příběhu nechybělo nebezpečí, únos, smrt, akce, překvapení, zklamání, bolest... prostě ta pravá mafie! Nechyběla ani naděje, láska, romantika, erotika, přátelství... Prostě všechno! Moc se mi líbí, že se příběh popisuje z pohledu Julie ale i Killiana, i když bych byla radši, kdyby tam kapitoly z Killianova pohledu bylo více. Navíc se i v tomto díle setkáme s Liamem a Tru a... jejich malým překvapením. Konec knihy... Slzy v očích.
Julie... drzá, neskutečně tvrdohlavá dívka, která si v životě prošla peklem a slíbila si, že nikdy v životě neudělá stejnou chybu jako její matka, která za to tvrdě zaplatila. Nikdy se nezamilovat do mafiána. Kéž by se nikdy nerozhodla vykrást ten blbý sklad plenek. Vztah mezi hlavními hrdiny... ta chemie, to jiskření... sakra! Někomu může připadat, že toho sexu v knize bylo hodně, ale mě rozhodně ne! Ty jejich slovní přestřelky, které byly skvělé a vtipné... to byla bomba! Vlastně se mi dost líbí, že oba hrdinové jsou z toho samého světa, ve kterém ale vlastně ani jeden být nechce. Co s tím?
Killian... WOW! Alfa samec... chlap, který je drsný, nemilosrdný, krutý, zlý, pomstychtivý, ale zároveň je i něžný, majetnický a citlivý. Stačilo, aby se na malou zlodějku jenom podíval a věděl, že je jeho a udělal by cokoliv, aby ji ochránil, aby ji získal. A to jak citoval Roma a Julii... Ó MŮJ BOŽE! Z toho mi šel mráz po zádech! Nejde upřít fakt, že někdy jsem v něčem viděla Liama... holt jde vidět, že to jsou jednovaječná dvojčata.
Jsem ale opravdu zklamaná, že si příběh Liama a Killiana nemůžu přečíst znovu. Jako poprvé, kdy nevím, co mě čeká. Možná bude nějaké pokračování... Třeba s Diegem, Declanem, Max nebo Fin... uvidíme.
Krutý ráj J. T. Geissinger
Antihrdina (podstatné jméno): 1) mocný a charismatický člověk, který postrádá morální charakter 2) velkolepý bastard 3) Killian Black Neznáte mě. Myslíte si, že ano, ale mýlíte se. Jediné, co znáte, je moje jméno, ale ... více