Netvor.

recenze

Hořím pro tebe (2021) 5 z 5 / TerezaMondeková
Hořím pro tebe

,,Jsi nadšená čtenářka. Víš, co znamená středník."
Zamračila jsem se. ,,Používá se tam, kde spisovatel muže větu ukončit, ale rozhodně se to neudělat."
,,Přesně tak."
,,Nechápu."
Zadíval se mi do očí. Jeho úsměv byl možná to nejsmutnější, co jsem kdy viděla. ,,Spisovatel jsem já a větou je můj život," řekl tiše.


,,Kristepane. Nebyl jsem si jist, jestli chci tu proříznutou pusu políbit, nebo do ní nacpat roubík."

Bianca Hardwicková je majitelka restaurace v New Orleansu. Pak se ale v jejím životě objeví samozvaný Netvor. Jackson Boudreaux. Nebo jak mu říká ona... Princ Debil, dědic mezinárodní bourbonské dynastie.

,,Peníze dělají z lidí chamtivce. Spousta peněz z nich činí bezohledné prevíty."

Jackson je nafoukaný, arogantní, nevychovaný, bohatý, líný floutek a příčí se jí být v jeho blízkosti, ale když ji nabídne práci, aby vařila na jeho dobročinné akci, nemůže říct ne. Peníze, které jí nabídne ji pomohou zaplatit účty za léčbu její nemocné matky. Pak ale přijde další nečekaná nabídka...

,,Jsme tady všichni na kratičkou chvíli, vezeme se na kameni, co za den uletí vesmírem milion mil v galaxii, která má stovku miliard hvězd. Já, Jay Z, prezident, zlatá rybka..., nakonec v tom není velký rozdíl, chére. Přicházíme a odcházíme. Žijeme a umíráme. Když máme štěstí, milujeme a jsme milováni."

Jackson ví, jaké o něm kolují zvěsti. Nevadí mu to. Pravda je totiž mnohem horší. Už před lety se poučil, že všem lidem jde jenom o jedno... o jeho peníze. Tvrdě za tuto lekci zaplatil, proto se rozhodl, že se už s nikým nesblíží. Dařilo se mu to. Dokud nepotkal tu nádhernou dívku, která má neskutečně prořízlou pusu a v jednom kuse ho rozčiluje k nepříčetnosti.

Bože, dej mi sílu, abych nesundala botu a nepraštila ho s ní do koulí.
,,Taky vám přeju dobré ráno, pane Boudreauxe," řekla jsem sladce. ,,Vidím, že jste ve svém obvyklém sluníčkovém rozpoložení. Zase jste ztratil pilulky lidskosti?"


Další bod v jeho životě je podmínka jeho otce. Jestli chce zdědit rodinný podnik, musí se oženit. A to pro něj nepřichází v úvahu! Ale nechce skončit jako bezdomovec pod mostem. Nakonec usoudí, že je jediná žena na světe, která by mohla stát po jeho bohu...

,,Ano, znával jsem bolest. Domníval jsem se, že vím, co je ztráta.
Ale ty dvě nemilosrdné mrchy se mnou teprve začínaly."


Zásnuby se plánují, svatba je na dohled. Jackson a Bianca musí hrát dokonalý pár, který je pro sebe stvořený. Pravda ale je, že při všech těch hrách a lžích, už ani jeden nepoznají, co je hrané a co je pravé. Může to mít šťastný konec, nebo je to počátek katastrofy?

,,I nejkrásnější věci můžou být jedovaté."

,,Protikladem lásky není nenávist, ale lhostejnost."



BOMBA! MILUJU!
Námět není nějak originální, zase takové klišé, ale děj v knize byl naprosto nepředvídatelný. Něco čekáte, k něčemu se schyluje, ale pak z toho úplně sejde. Autorka to napsala tak brilantně, čtivě a chytlavě. Je to prostě nádhera! Během knihy jsem se několikrát upřímně zasmála... ten smysl pro humor, který hlavní hrdinka má je fakt úžasný! Líbilo se mi, že v knize byly sepsány recepty... pěkné a nápadité.

Hlavní hrdinové mají své rány, svoje tajemství, své bolístky a strachy, kvůli kterým se bojí si k sobě někoho pustit. Zasáhl mě příběh Jacksona, ale i Biancy. V knize se neřeší jenom prachy, sex, ale vážná témata. U knihy jsem si dost pobrečela. Co mi ale trošku vadilo byl urychlený konec. Já bych zvolila delší a epilog.

Bianca... zamilovala jsem si ji! Na všechno má odpověď. Vtipnou odpověď, které se upřímně zasměju. Drzá, nekompromisní, hrdá, nenechala se sebou orat, ale přesto soucitná a obětavá. Já mám ráda takové typy dívek, které si nenechají nic líbit, absolutně ničeho se nezaleknou, ani takového netvora! Ale ke konci mi přišlo jako by si seděla na vedení. Než jí došlo, co k ní hlavní hrdina vlastně cítí a co ona cítí k němu, tak jsem ji měla chuť proplesknout!

Jackson... WOW! Na první pohled opravdu zlý vlk. Osamělý, uzavřený, nespolečenský. Jackson měl více slupek. Některé city v sobě dávno pohřbil. Až potom když se příběh rozvíjel, tak se pokaždé jedna slupka sloupla a ukázala další jeho skrytou část. Pochopení, empatie, majetnictví, soucit, péče o druhé, zrada od nejbližších... Zvenčí tvrdý jako kámen, ale uvnitř celý měkoučký a lepkavě sladký. Když se ke konci dozvíme jeho příběh... není divu že byl tak uzavřený a nikomu nedůvěřoval a držel si od lidí odstup. Měl pro to důvod. No jo... někdy můžete mít miliardy, ale štěstí vám nepřinesou.


Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Jackson Boudreaux alias „Netvor“ je bohatý a krásný, ale k zaměstnancům Bianky Hardwickové, majitelky restaurace v New Orleansu, se chová povýšeně. Příčí se jí už jen pomyšlení, že by pro něj ještě někdy měla vařit. Když ji však J... více


Komentáře (0)

Přidat komentář