Archanděl: Krvavá křídla

recenze

Krvavá křídla (2022) 4 z 5 / anastasia.reads
Krvavá křídla

Archanděl: Krvavá křídla - Jakub Petr Kos
.
Spolupráce s @humbook_blogeri
@humbook
.
Za mě super. Archanděl je autorova první knížka a za to, že hned napoprvé vystřihl něco takového si zaslouží velkou poklonu.

Svět je skutečně do detailu promyšlený, zvláště pak hierarchie mezi anděly, principy magie a jednotlivé dračí národy. Motiv je originální, děj naprosto nepředvídatelný a velmi rychlý (několikrát jsem se v knize pokoušela odhadnout směr, kterým se bude dále ubírat a vždycky marně), kniha se hezky čte.

Hlavní postava, Beny (ha, tak se jmenuje moje sestřenice), má rozum a její rozhodnutí většinou nejsou nijak zvlášť pitomá. Princip spřízněných duší taky pecka. Jen mě teda trochu mrzelo to, jak se nakonec některé postavy vybarvily, ale chápu, že to tak mělo být. Ale zrovna ty nejlepší to být nemusely.

Pokud máte rádi častá překvapení (a ano, vím, že jsem to v předminulé recenzi kritizovala, tady je to ale udělané chytře), tohle je definitivně něco pro vás. Hlavně tedy ten konec (jsem jediná, kdo ho ještě pořádně nezpracoval? Co to bylo???)

Dávám 5/6⭐, přičemž ta jedna uletěla jen na lehkých zmatcích ve jménech a místech.


Krvavá křídla Krvavá křídla Jakub Petr Kos

Andělé posedlí mocí versus nelítostní draci Baendictiel je archandělka. Jedna z těch, kteří vládnou celému světu – světu, v němž život smrtelníka nic neznamená. Světu, nad nímž slunce nikdy nezapadá, a přece je v něm tak temno. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář