Bichle, která stojí za přečtení!

recenze

Železný plamen (2024) 4 z 5 / veruptackova
Železný plamen

Druhý díl bestselleru Čtvrté křídlo je tentokrát pořádná bichle (752 stran!) s opět nádhernou ořízkou a spoustou draků uvnitř.

Přestože jsem už od žánru fantasy upustila, tahle série si mě získala. Rebecca Yarros vymyslela svět plný krutosti, ale i přátelství, erotiky a sarkasmu. Předpokládám, že neexistuje nikdo, kdo by tyhle knihy četl a nezamiloval si Tairna nebo Andarnu. Naopak věřím, že některé postavy budete nenávidět od prvního setkání. Co mě na knize štvalo, bylo, že se mi záložka v podstatě neposouvala i když byla kniha opravdu čtivá. Ano, přiznávám, nemám ráda bichle a tohle mě vždy trochu frustruje. Nicméně se naštěstí nejedná o typický vycpávkový druhý díl, u kterého chcete proškrtat polovinu knihy, i když o pár stran méně by příběhu rozhodně neuškodilo. Více mě vtahovaly kapitoly, které se odehrávala v Basgiathu, na čtivosti knize neubíraly ani ty mimo akademii. Autorka umí skvěle do příběhu zakomponovat spoustu wow momentů a pořádných cliffhangerů na koncích kapitol.

Rebecca Yarros opět dokázala, že umí psát a tahle série si svou celosvětovou popolaritu právem zaslouží.

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového ... více

Komentáře (0)