Hrozí, že v Šípkové ulici bude letossmutný 24. prosinec. Ježíšek totiž dostal příšernou rýmu a prostě už nezvládá doručit poslední dárky. Naštěstí jeho kolega Santa Claus už má hotovo, a tak může přijít Ježíškovi na pomoc.
Přemýšleli jste někdy, jak svýmdětem vysvětlit, že jim dárky nosí Ježíšek, ale ve výlohách obchodů a v televizních pohádkách je to samý Santa Claus? U nás doma je to horké téma, a právě proto mě tahle kniha zaujala. Moc se mi to, jak se paní Mornštajnová tohoto tématu ujala a budu to tak vysvětlovat i svým dětem.
Pokud jste už četli jakoukoli knihu z pera Aleny Mornštajnové, tak je vám jasné, že opravdu umí psát. Vánoce v Šípkové ulici nejsou výjimkou a jednoznačně se zařadily mezi ty nejhezčí vánoční příběhy, které jsem kdy četla. Kniha je nejen plná laskavosti a ponaučení, ale i velmi čtivá. Prostě ideální čtení na Vánoce. Moc doporučuju!
Jaký vánoční příběh je váš nejoblíbenější?
Vánoce v Šípkové ulici Alena Mornštajnová
Přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby Ježíšek nestihl roznést všechny dárky? Právě to se totiž přihodilo. Ježíšek leží v posteli s rýmou jako trám a balíčky do Šípkové ulice prostě doručit nezvládl. Ještěže už má jeho... více