Boj o trůn

recenze

Sladká chuť temnoty (2024) 3 z 5 / Kikina182
Sladká chuť temnoty

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s e-shopem Megaknihy a nakladatelstvím Ocelot za účelem recenze. #spoluprace

Vyhoštěný princ se vrátil, aby se ujal trůnu, což pro něj není nic těžkého vzhledem ke strachu a nedůvěře, která vládne mezi lidem. Naopak princezna Čen odchází do vyhnanství a jejím doprovodem není nikdo jiný, než její věrná osobní strážkyně, vládkyně magie Ning a její sestra Šu. Nemají však v plánu se jen někde schovat. Jsou odhodlané najít spojence a získat Čen její království.

Stejně jako v případě prvního dílu je i tentokrát styl psaní čtivý a díky popisnosti je lehké si představit celý svět, jednotlivé postavy, události, i celkovou atmosféru.

Bohužel se i přes čtivý styl psaní kniha dost táhla. Velká část knihy mi přišla jako výplň. Jako kdyby autorka netušila, co do druhé knihy napsat a tak stránky zaplnila nudnou omáčkou a zacykleným dějem, což je za mě neskutečná škoda.

Příběh měl totiž dobře našlápnuto, což je vidět na začátku i na konci knihy, kdy je děj zajímavý a lehce napínavý. Jenže střed knihy se úplně nevyvedl. S výjimkou pár klíčových scén mi opravdu přišlo, že kdyby v knize většina příběhu nebyla, vůbec nic by se nestalo.

Velká část postav je už známa z prvního dílu, ale autorka je rozhodně nepodcenila. Odhalila o nich nové informace a zároveň u nich byl vidět vývoj, který odpovídal tomu, čím si prošly. Nechyběly ani nové postavy, které nebyly popsány o nic méně důkladně.

Z prvního dílu jsem byla nadšená, ale z tohoto jsem dost rozčarovaná. Řekla bych, že autorce došel dech a neměla moc tušení, jak pokračovat, což je opravdu velká škoda. Kdyby celý příběh spojila do jedné knihy a vynechala zbytečnou omáčku, byl by výsledek podle mě mnohem lepší.


Sladká chuť temnoty Sladká chuť temnoty Judy I. Lin

Do království Velké Si přišlo velké zlo. Vyhnaný princ se vrátil, aby se chopil moci, a jeho nástupu na dračí trůn napomohly hromadné otravy, které drží lid ve strachu a nedůvěře. Ning, mladá, ale mocná šen-nung-š, vládkyně magie... více


Komentáře (0)

Přidat komentář