Božští rivalové

recenze

Božští rivalové (2024) 4 z 5 / EvikU.
Božští rivalové

Krásný první díl nové young adult série. Iris píše články v novinách a soupeří se svým pohledným kolegou Romanem o post redaktora sloupků. Oba mají talent, oba spojuje touha psát. Každý má na začátku ale trochu jiné podmínky. Iris je z chudých poměrů, Roman je bohatý synek.

Je příjemné číst jejich pošťuchování a soupeření přerůstající v něco víc. Iris řeší osamělost i doma. O 600 km dál zuří válka Bohů Dacre bůh podzemí a Enva bohyně pozemská. Píše dopisy na starém psacím stroji své babičky. Adresované jsou jejímu bratrovi Forestovi, který odešel jako voják do války na stranu Envy.

Dopisy se ale záhadně objeví Romanovi. Který má stejný kouzelný psací stroj po své babičce. Přes dopisy si svěřují tajemství, touhy, sny i bolesti a postupně se do sebe zamilují.

Oba nakonec pohltí válka. Najdou k sobě cestu napříč válkou, přežijí? Setká se Iris znovu s bratrem? To a mnoho dalších otázek na vás vyskočí ze stran této knihy. Má v sobě kouzlo první lásky, prvního zamilování, které má za následek pomalé krůčky k velké lásce.

Některé hrůzy války jako v každé válce tam samozřejmě jsou, ale je to napsané s citem, tak bych se nebála jí dát přečíst i lidem, kteří se knihám z války vyhýbají.

Jejich dopisy jsou na celé knize asi nejhezčí a moc jsem si knihu užila. Nechte se i vy unášet vlnou dopisů a prožijte svou první lásku znovu zkrz knihu. Krásné čtení.


Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Po staletích spánku rozpoutali bohové další válku. Osmnáctiletá Iris chce udržet svou rodinu pohromadě, jenže její bratr je na frontě a ona s matkou živoří čím dál víc. Proto se Iris rozhodne získat povýšení v novinách, o nějž boj... více


Komentáře (0)

Přidat komentář