Caraval

recenze

Caraval (2017) 5 z 5 / zuzi.cte
Caraval

Stephanie Garber je kouzelnou vypravěčkou a "Caraval" je toho důkazem. Tento první díl trilogie nabízí fascinující svět plný magie, intrik a nečekaných zvratů. Hlavní hrdinka Scarlett dostane šanci zažít Caraval, což je každoroční magická hra, kde nic není, jak se zdá, a kde hranice mezi realitou a iluzí je tenká.

Postavy jsou živé a mnohovrstevné, a Garberová dokáže skvěle vykreslit jejich pocity a motivace. Bavil mě popis emocí v barvách. Prostředí Caravalu je bohaté a detailní, což čtenáři umožňuje plně se ponořit do kouzelného světa. Děj je napínavý a plný překvapení, takže drží čtenáře na kraji židle až do poslední stránky.

Kritici oceňují Garberovou pro její kreativitu a schopnost vytvářet napínavé a emocionálně nabité příběhy. Nicméně, někteří čtenáři mohou cítit, že děj občas přetéká komplikovanostmi a magickými prvky, což může odvádět pozornost od hlavního příběhu. Styl psaní autorky je velice čtivý a jednoduchý, takže jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Co mě velice mile překvapilo, že v knize nebyly žádné vulgární výrazy a erotické scény, takže je to krásná young adult fantasy s romantickou linkou.

Celkově je "Caraval" výbornou volbou pro milovníky fantazie, kteří hledají únik do světa plného tajemství a magie. Doporučila bych ji každému, kdo si chce užít fascinující a napínavý příběh. Je to krásná oddechová fantasy.


Caraval Caraval Stephanie Garber

Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra. Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář