Čistá pravda

recenze

Čistá pravda - ...ztratila schopnost lhát (2022) 3 z 5 / renulka16
Čistá pravda - ...ztratila schopnost lhát

Lucy má dojem, že jí v práci i v osobním životě vše vychází. Když ale den před narozeninami čeká na přítele, který se jako obvykle zpozdil, přátelský barman jí namíchá speciální koktejl. Netuší, jak moc nápoj změní její život. Lucy totiž ztratí schopnost lhát, což může mít v rámci její rodiny, přátel a kolegů fatální následky. A co hůř, nedokáže lhát ani sama sobě.

Kniha Čistá Pravda mě překvapila. Jen si nejsem jistá jakým způsobem. První polovinu knihy jsem si nebyla jistá, jestli volba této knihy byla ideální.
Jde o čtivý příběh, ale první polovinu čteme o tom, jak ženské jsou vlastně chuděry, protože musí nosit lodičky, malovat se nebo si upravovat vlasy. Protože si to prý společnost žádá a že Lucy je z toho už zoufalá.

Potom, co se napije toho speciálního koktejlu, tak se rozhodne, že půjde do práce nenamalovaná a v obyčejných šatech. To se jí zase nelíbí, že jsou v práci z toho v šoku. Bodejť by ne, když se celou dobu reprezentuje jinak ‍️.
Fakt mě ty její řeči vytáčely a štvalo mě, že tam pořád zdůrazňuje, že muži mají výhody...

No, ale od té druhé poloviny se její myšlení trochu uklidnilo a na scénu vstoupil barman Adam a moje romantické srdce se tetelilo blahem. Takový sympaťák jako je Adam mi tam chyběl a hned to mělo lepší drive.
Oceňuji vývoj Lucyiný postavy k lepšímu. A taky oceňuji, že se příběh odehrává během 24 hodin, kde se pořád něco děje. Myslím, že budete mile překvapeni, kolik se toho dá pokazit a získat během jednoho dne.

Je to odpočinkové čtení, tedy pokud se nerozčilujete nad hlavní postavou jako já. A jelikož to má málo stran, je to opravdu jednohubka. Na jeden, dva večery.

Mě osobně kniha zaujala zejména obálkou, protože ta je fakt úžasná, ta se povedla.

Čistá pravda - ...ztratila schopnost lhát Čistá pravda - ...ztratila schopnost lhát Holly James

Komentáře (0)